Stiri

Sfaturi pentru un somn liniştit: Ce greşeală trebuie să eviţi pentru a te odihni cum trebuie?

Sfaturi pentru un somn liniştit: Ce greşeală trebuie să eviţi pentru a te odihni cum trebuie?
Gândiți-vă la toți factorii care pot interfera cu un somn bun - de la stresul la locul de muncă și responsabilitățile familiale până la provocări neașteptate, cum ar fi bolile. Nu este de mirare că un somn de calitate este uneori greu de obținut.

Efectul privării de somn odihnitor pe termen lung poate fi mult mai grav, crescând riscul de boli coronariene, accident vascular cerebral, diabet, obezitate și boala Alzheimer. Aşadar, pentru a avea un somn liniştit urmează aceste 5 sfaturi! 

1. Fă-ți timp să te relaxezi

Relaxarea cu o carte bună. Foarte mulți oameni suferă de probleme ce țin de somn induse de stres, așa că este vital să vă faceți timp pentru a vă relaxa înainte de a merge la culcare, fie că faceți o baie caldă, citiți o carte sau ascultați muzică relaxantă.

Citeste si: Kylie Jenner și Travis Scott au schimbat numele copilului. Ce nume au ales pentru „Wolf”

2. Fă-ți o rutină

Știm cu toții că a avea o rutină ajută bebelușii și copiii să adoarmă la o anumită oră. Acest lucru este valabil și pentru adulți, deoarece îi permite corpului tău să se programeze pentru a adormi și a se trezi în mod natural la anumite ore.

Încercați să fiți rigid în privința mersului la culcare la o anumită oră și creați-vă propria rutină de relaxare.

3. Ai grijă ce mănânci

Mâncatul sănătos îmbunătățește somnul în general, dar unele alimente sunt deosebit de benefice, cum ar fi laptele, puiul, curcanul și semințele de dovleac. Conțin substanțele chimice triptofan și serotonină, care sunt vitale pentru producerea de melatonină, hormonul care promovează somnul.

Citeste si: Mihai Trăistariu, despre articolele vestimentare pe care le-a purtat de la începutul carierei: „Mereu am fost băgat la „proști îmbrăcați” ”

Sfaturi pentru un somn liniştit
Sfaturi pentru un somn liniştit

4. Creați un mediu odihnitor

Creați o cameră ideală pentru dormit. Adesea, asta înseamnă răcoare, întuneric și liniște. Expunerea la lumină albastră a ecranelor telefonului, Tv-ului sau laptopoului ar putea face mai dificil acets proces. 

5. Includeți activitatea fizică în rutina zilnică

Activitatea fizică regulată poate ajuta la un somn mai bun. Evită totuși să fii activ prea aproape de ora de culcare. Petrecerea timpului în natură în fiecare zi ar putea fi de asemenea utilă.