Stiri

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat
Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită într-o călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat.

Mergem, prin intermediul emisiunii, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, pe urmele începuturilor industriei petroliere din România, dar descoperim, pe drum, și alte valori neaoșe, moldovenești. 

Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru perioada 16- 18 septembrie 2022 în București

Ce poți vedea în ROventura sâmbăta aceasta? 

Ajungem, pentru început, la Moinești, acolo unde vom vedea și afla, în același timp, că aici se află prima sondă de petrol din lume.

Pornim pe urmele începuturilor industriei petroliere din România, dar descoperim, pe drum, și alte valori neaoșe, moldovenești, mai ales că zona Bacăului Montan ascunde povești una și una, care merită aflate.

Ajungem în comuna Măgirești, un loc unic, cu o viață culturală impresionantă, ce păstrează încă vie memoria personalităților locale. Pe aceste meleaguri vom descoperi cum păstrătorii de rost merită un loc aparte în galeria oamenilor de seamă pentru că, păstrând trecutul, ne ajută să prețuim prezentul și să privim în viitor fără teamă.

O altă oprire fabuloasă se va petrece la Prăjești, satul care păstrează vie memoria primilor petroliști – găzari de pe aceste meleaguri. Colecția în aer liber te ajută să înțelegi cum se exploata demult țițeiul, iar în muzeu afli povestea oamenilor vremii.

Ne întoarcem, alături de roventurieni, la Moinești, pentru a un alt popas de poveste, de data aceasta în Complexul situat în rezervația de pini, pentru a ne bucura de un ospăț pe cinste.

Totodată, aici vom putea admira, alături de gazdele ”ROventura”, singura rezervație naturală de pin negru din județ, și una dintre puținele din țară, care este și unica arie protejată din Moinești.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție a emisiunii ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.