• Aiud 95.2
 • Alba-Iulia 99.7
 • Bacău 88.8
 • Bârlad 104.9
 • Bistrița 97.3
 • Botoșani 91.1
 • Brașov 91.9
 • București 88.0
 • Buzău 96.7
 • Câmpeni 96.2
 • Câmpina 88.6
 • Cluj-Napoca 101.5
 • Constanța 96.9
 • Craiova 92.0
 • Focșani 95.3
 • Piatra Neamț 102.3
 • Ploiești 88.3
 • Râșnov 104.5
 • Sibiu 88.4
 • Sinaia 103.6
 • Tg. Mureș 106.4
 • Timișoara 93.9
 • Tulcea 91.4
Stiri mondene

"Să citească mai bine raportul". Simona Halep, mesaj tranșant pentru Caroline Wozniacki

Simona Halep, mesaj tranșant pentru Caroline Wozniacki
După ce Caroline Wozniacki s-a arătat revoltată de favorul primit de Simona Halep, sportiva noastră i-a răspuns ferm danezei.

Simona Halep i-a răspuns Carolinei Wozniacki, sportiva care îi criticase pe organizatorii Miami Open pentru că au invitat în competiţie o persoană care a fost depistată pozitiv. Jucătoarea din Constanţa i-a sugerat adversarei sale să citească mai bine decizia TAS care spune că nu a fost vorba despre un dopaj, ci despre un supliment contaminat. În conferinţa de presă susţinută după meciul cu Paula Badosa, pierdut în trei seturi de dubla campioană de Grand Slam şi care a marcat revenirea româncei pe terenul de tenis după un an şi jumătate, un jurnalist i-a cerut să comenteze o declaraţie pe care Caroline Wozniacki o făcuse ceva mai devreme.

Întrebată ce crede despre revenirea în competiţie a mai vechii sale rivale Simiona Halep, daneza- ea însăşi absentă o perioadă de timp de pe terenul de tenis, pentru că a născut- a spus că în opinia ei, persoanele depistate pozitiv nu ar trebui să primească wild-carduri pentru competiţii, ci să o ia de la zero.

„Caroline Wozniacki a fost aici astăzi mai devreme şi a spus că nu crede că persoanele ieşite din joc din motivele pentru care ai fost tu ar trebui să primească wild card-uri pentru competiţii.

Mă întreb care este reacţia ta la asta?”
a fost întrebarea primită de Simona Halep în conferinţa de presă.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Iniţial, românca a părut nedumerită şi a întrebat la rândul său: „De ce a spus asta?” Jurnalistul i-a precizat că daneza a făcut declaraţia în conferinţa de presă pe care o susţinuse ceva mai devreme după meciul câştigat în faţa Clarei Burel pe acelaşi teren pe care a jucat ulterior şi Simona Halep.

„Da, dar de ce? Eu nu am făcut nimic greşit. Nu am trişat. Nu m-am dopat. Aşa că e mai bine dacă citim decizia de la TAS, că a fost un supliment contaminat, nu a fost dopaj. Nu am avut niciodată de-a face cu dopajul. Nu m-am dopat niciodată, deci nu sunt o trişoare”, le-a spus Simona Halep jurnaliştilor.

"Sunt și oameni negativi, asta este cu siguranță posibil.

M-am antrenat cu ea la Monaco și nu a exprimat ceva negativ față de mine, dar acum a făcut-o. Cred că ar trebui să citească decizia TAS, pentru că nu am fost o trișoare niciodată și nu s-a pus problema că m-am dopat vreodată. Este doar o contaminare de supliment. Eu am luat doar 9 luni (n.r. de suspendare), pentru că a fost o contaminare de supliment. Dacă puteam să joc din iulie anul trecut, așa cum ar fi trebuit, pentru că am luat doar 9 luni de suspendare, nu aș fi avut nevoie de wild card. Așa că ar trebui să citească mai bine raportul, că nu sunt o trișoare și nu m-am dopat niciodată", spune Simona.

Simona Halep, mesaj tranșant pentru Caroline Wozniacki
Simona Halep

„O singură persoană care este negativă în privinţa mea nu este atât de importantă, pentru că am sute de oameni care îmi oferă dragoste, aşa că voi accepta asta", a mai declarat românca.

Chiar dacă a pierdut meciul cu Paula Badosa, din Spania, Simona Halep a venit la conferinţa de presă zâmbitoare şi le-a mărturisit jurnaliştilor că „i-a lipsit asta” (conferinţele de presă după meciuri- n.r.). Ea a spus ca pe teren a avut emoţii, dar au fost unele pozitive şi s-a descurcat chiar mai bine decât se aştepta.

Citește și: "Încrederea mea este intactă referitoare la adevăr". Simona Halep, proces împotriva companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv contaminat. Cere daune de peste 10 milioane de dolari

Caroline Wozniacki, despre Simona Halep

Daneza Caroline Wozniacki, 33 de ani, fost nr. 1 WTA ca şi Simona Halep, în prezent ocupând locul 129, o cunoaşte bine pe româncă, pe care a întâlnit-o de şapte ori şi pe care a învins-o de cinci ori, cea mai răsunătoare victorie fiind în 2018, în finala de la Australian Open, când a obţinut primul său titlu de Grand Slam şi i-a luat Simonei şi locul 1 în clasamentul mondial. Sportiva a fost întrebată în conferinţa de presă ce părere are despre revenirea Simonei Halep în competiţii.

„În primul rând, întotdeauna mi-a plăcut Simona. Am avut întotdeauna o relaţie bună. Am fost foarte deschisă în trecut în legătură cu ceea ce simt despre dopaj şi toate acestea. Cred că părerea mea despre dopaj este aceeaşi. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toată lumea. Este opinia mea. Din nou, nu mă refer direct la Simona, dar dacă cineva trişează intenţionat, dacă cineva a fost testat pozitiv pentru dopaj... Înţeleg de ce un turneu vrea să aibă o mare vedetă, dar cred... nu este o critică la adresa nimănui... dar este convingerea mea personală, nu cred că oamenii ar trebui să primească wild card-uri după aceea.(...) Dacă vrei să te întorci şi a fost o greşeală, înţeleg, ar trebui să munceşti pentru a urca de jos în sus. Aceasta este părerea mea personală despre aceste lucruri”, a declarat Caroline Wozniacki.

Simona Halep îi răspunde ferm Carolinei Wozniacki după atacul danezei
Caroline Wozniacki

„Este evident că situaţia Simonei a trenat mult timp. I s-a redus suspendarea. Nu a fost o exonerare, ci o reducere a pedepsei. Acum a fost în afara jocului pentru o vreme şi se va întoarce. Din nou, sper doar la un sport curat. Asta este tot ce îmi doresc. Vreau să am modele bune pentru tânăra generaţie. Este un sport în care sunt mulţi bani, multă competitivitate, mulţi concurenţi. Îmi doresc o luptă corectă. Întotdeauna am fost o sportivă foarte cinstită şi întotdeauna m-am uitat la tot ceea ce am luat. Chiar şi când iau Tylenol este ceva ce verific de două, de trei ori.(...) Tot ceea ce vreau este ca copiii mei să se uite cu consideraţie şi să spună: Ştiţi ceva, vreau să joc tenis şi vreau să joc corect. Încă mai am o şansă. Vreau să concurez în mod cinstit cu toţi ceilalţi. Acesta este punctul meu de vedere şi modul în care îmi cresc şi copiii. Să lupt corect. Nu contează unde vei fi, ce vrei să faci, fă-o cu o mentalitate corectă, da. Acolo sunt eu", a punctat daneza.

Meciul de miercuri de la Miami, pierdut în trei seturi, 6-1, 4-6, 3-6, a fost prima partidă jucată de Simona Halep după 569 de zile, fiind suspendată, iniţial pentru patru ani, pentru că a fost depistată pozitiv la roxadustat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, la 5 martie, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni, aşa că fostul lider WTA poate reveni acum în competiţii.

Citește și: "Nu vreau să treacă nimeni prin ce am trecut eu". Simona Halep, sfat preţios pentru tinerii jucători