Stiri

Restricții de circulație în București în prejma Târgului de Crăciun! Care sunt rutele ocolitoare

Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Târgul de Crăciun din Piața Constituției impune restricții de circulație  [Sursa foto: Facebook]
Târgul de Crăciun din Piața Constituției impune restricții de circulație.

Restricții de circulație în București în prejma Târgului de Crăciun. Perioada sărbătorilor de iarnă nu ar fi la fel fără Târgurile de Crăciun. Târgul de Crăciun, organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției, s-a deschis pe data de 20 noiembrie 2022, iar porțile sunt deschise vizitatorilor până pe 26 decembrie 2022.

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 10:00-23:00.

Intrarea este liberă. Târgul de Crăciun București a devenit cel mai vizitat loc din Capitală în această perioadă, motiv pentru care au fost impuse și restricții de circulație. Iată care sunt restricțiile rutiere impuse de autorități și ce alternative există pentru șoferi!

Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Târgul de Crăciun din Piața Constituției[Sursa foto: Facebook]

Restricții rutiere în preajma Târgului de Crăciun din Piața Constituției

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie- 26 decembrie 2022, se va restricționa traficul rutier, banda 1 de circulație din segmentul inelului Pieței Constituției.

Citește și: Peste 25.000 au participat la concertele de la Târgul de Crăciun din București. Iată programul evenimentelor din perioada următoare!

Totodată, în perioada 19 noiembrie- 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piața Constituției: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, și una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Ca rute ocolitoare, Brigada Rutieră recomandă Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria; Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Bd. Națiunile Unite – Spl. Independenței; Calea Călărașilor – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Str. Izvor; Bd. Unirii – Spl. Independenței – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră a transmis că va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic; să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic; să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenței.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei 
Târgul de Crăciun din Drumul Taberei [Sursa foto: Facebook]

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Vizitatorii sunt sfătuiți să lase mașinile acasă

Târgul "West Side Christmas Market" din Parcul Drumul Taberei  s-a deschis oficial pe 25 noiembrie 2022, iar vizitatorii au venit număr mare să admire târgul cu cea mai mare perdea luminoasă din România. Spre dezamăgirea autorităților, tot mai mulți bucureșteni au decis să vină cu mașina, motiv pentru care trafic a devenit un coșmar în Sectorul 6 al Capitalei.

În acest sens, Primăria Sectorului 6 a anunțat într-un comunicat că vizitatorii sunt sfătuiți să lase mașinile acasă, altfel riscă să fie amendați, deoarece locurile de parcare din zona nu sunt suficiente.

„Lăsați mașinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancționat! În Sectorul 6 nu se parchează pe spațiul verde! Este important de știut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei și chiar în alte județe și vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, în funcție de masa autovehiculului. Iar polițiștii locali o aplică. Au făcut-o și în primele trei zile de "West Side Christmas Market", când mulți nu au ținut cont de recomandarea de a folosi mijloacele de transport în comun și au parcat pe oriunde: pe spațiul verde, pe carosabil, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și chiar în stațiile STB", a transmis Primăria Sectorului 6, printr-un comunicat.