Stiri

Recomandările UEFA Festival pentru microbiștii care vin la București: sarmale și mămăligă, covrigi, dar și plimbări cu bicicleta

Recomandările UEFA Festival pentru microbiștii care vin la București: sarmale și mămăligă, covrigi, dar și plimbări cu bicicleta
Recomandările UEFA Festival pentru microbiștii care vin la București: sarmale și mămăligă, covrigi, dar și plimbări cu bicicleta [Sursa foto: UEFA ]
UEFA a făcut o listă de recomandări pentru suporterii care vor veni la meciurile din Campionatul European.

Unsprezece oraşe vor găzdui meciuri în cadrul Euro- Amsterdam, Baku, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Sevilia și pentru fiecare dintre ele, UEFA.RO a făcut o listă cu recomandări pentru microbiștii care vor fi prezenți la București în timpul meciurilor.

„Indiferent dacă eşti un suporter localnic sau în vizită, fie că este primul EURO la care participi sau ai pierdut şirul, UEFA Festival oferă ceva pentru fiecare”, se arată pe site-ul oficial.

Este vorba despre activităţi care nu necesită bilete de acces, dar și despre preparatele culinare care trebuie încercate neapărat. Ba mai mult, suporterii sunt îndemnați să învețe câte ceva în limba română, iar lista de cuvinte conține: „bună”, „noroc”, „vă rog”, „mulţumesc”, „o bere, vă rog” şi „Bucureşti, te iubesc!”.

În ceea ce privește mâncarea, turiștii sunt îndemnați să încerce produsele de patiserie mult iubite de români, dar și sarmalele care sunt preentate ca fiind: ”rulouri de varză cu carne de porc”, alături de nelipsita mămăligă.

Ce obiective turistice le recomandă UEFA microbiștilor

UEFA îi îndeamnă pe turiști să exploreze Bucureștiul pe bicicletă, cu menţiunea de a fi evitate străzile principale. Principalele obiective turistice menționate sunt: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Cărtureşti Carusel, Grădina Botanică şi Calea Victoriei, cu arhitectură diversă.Este remarcat de asemenea faptul că pe zidurile din oraş se găsesc desene murale cool, aici fiind menţionată strada Arthur Verona (între timp, a fost demolată clădirea pe care era anual prezentat un desen de mari dimensiuni).

Pe lângă acestea, organizatorii mai recomandă și o vizită la Castelul Bran, raportul calitate- preţ este foarte bun, potrivit site-ului.