Stiri

Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online pentru a primi o zi liberă?

Recensământul populaţiei 2022
Recensământul populaţiei 2022
Recensământul populaţiei 2022: A început autorecenzarea online a populației în România. Prima etapă durează până pe data de 15 mai. Cei care completează formulare online vor primi o zi liberă.

Recensământul populaţiei 2022. Pe platforma Institutului Național de Statistică  https://autorecenzare.insse.ro/, românii pot completa formularul de pre-înregistrare în vederea auto-recenzării la Recensământul populației și locuințelor din România, runda 2022.  Românii care completează formulare online vor primi o zi liberă. 

Citeste si: Recensământ de neînțeles

Cum trebuie completat formularul online pentru recensământul online în 2022?

Prima etapă de recensământ a început! Românii pot completa singuri formularul online pentru recensământ până pe 15 mai. 

„În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice", a declarat Silvia Pisică – coordonator Recensământ, potrivit Digi 24.

Institutul Național de Statistică (INS) a transmis, că website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat, ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie.

Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online?
Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online?[Sursa foto: Facebook]

„Vă mulțumim pentru intenția de a vă auto-recenza. Acum puteți să vă îndepliniți obligațiile civice și legale în materie de recensământ într-un mod mult mai ușor, în ziua și la ora la care aveți disponibilitate, fără a aștepta vizita recenzorului! Perioada de auto-recenzare este 14 martie-15 mai 2022. În vederea permiterii accesului securizat către chestionarele de recensământ, o singură persoană din gospodăria Dvs. trebuie să declare câteva date despre toți membrii gospodăriei”, se arată pe platforma menționată.

Citeste si: Ce functionalităţi aduce iOS 15.4? Anunţul făcut de Apple

Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online?
Recensământul populaţiei 2022: Cum trebuie completat formularul online?

Pentru a completa formularul de recensământ e nevoie de o adresă de e-mail validă e va accesa  www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Apoi se va trimite chestionarul propriu-zis pe adresa de e-mail introdusă. 

Formularul de pe platformă conține câmpuri cu informații despre: 

  • Capul gospodăriei/ persoana de referință
  • Locul de reședință obișnuită
  • Membrii gospodăriei
  • Locuințe secundare neocupate

Trei pași simpli pentru completarea chestionarului de la Recensământ 2022

Specialiștii au explicat  autorecenzarea online  în trei pași, pentru a nu părea un proces dificil:

 

  • trebuie accesată platforma de autorecenzare, apoi se completează formularul de pre-înregistrare
  • cel care a făcut pre-înregistrarea, dar și membrii familiei sau ai gospodăriei pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare, vor primi pe adresele de mail transmise câte un link care duce spre formularul propriu și specific de recensământ.
  • la finalul formularului, după ce a fost completat, trebuie să fie apăsat butonul de „Finalizare”, iar formularul completat merge direct în baza de date a Recensământului.

 

Aici vei vedea toți pașii pe care trebuie să-i faci pentru a te autorecenza. 

Cât timp durează completarea formularului pentru autorezenzarea online?

Durata completării formularului de recensământ 2022depinde de numărul persoanelor din gospodărie, profesia şi de numărul proprietăţilor deţinute.

În general, autorităţile estimează că chestionarul va putea fi completat în 5- 15 minute.

Angajații care participă la Recensământul online 2022  pot solicita o zi liberă din partea angajatorilor.