• Aiud 95.2
 • Alba-Iulia 99.7
 • Bacău 88.8
 • Bârlad 104.9
 • Bistrița 97.3
 • Botoșani 91.1
 • Brașov 91.9
 • București 88.0
 • Buzău 96.7
 • Câmpeni 96.2
 • Câmpina 88.6
 • Cluj-Napoca 101.5
 • Constanța 96.9
 • Craiova 92.0
 • Focșani 95.3
 • Piatra Neamț 102.3
 • Ploiești 88.3
 • Râșnov 104.5
 • Sibiu 88.4
 • Sinaia 103.6
 • Tg. Mureș 106.4
 • Timișoara 93.9
 • Tulcea 91.4
Actualitate

Rafturi metalice de calitate pentru o amenajare eficientă a depozitului

Cum sa alegi corect firma tipurile de rafturi pentru depozite
Rafturi petru amenajarea depozitelor
De la producție și depozitare până la transport și vânzare, rafturile se pot dovedi a fi elemente necesare în cadrul multor afaceri și ramuri ale industriei.

Acestea ajuta în special la buna organizare a unui spațiu și a mai multor tipuri de produse dar și la a economisi mai mult spatiu prin faptul că amplasăm pe acestea diverse lucruri, pe verticală, în loc de a ocupa mai mult spațiu pe orizontală.

Întâlnim și folosim diverse tipuri de rafturi în fiecare zi, chiar și acasă, de la dressing-uri și dulapuri de bucătărie până la garaje sau camare. Când vorbim însă de aplicații industriale, avem de-a face aici cu alte tipuri de astfel de elemente, realizate în mod special pentru un anumit tip de sarcini.

Și fară îndoială că cele mai căutate dar și mai eficiente sunt rafturile metalice, capabile să suporte încărcături mult mai mari și cele care au cea mai mare durată de viață.

O data cu diversificarea industriei și a comerțului, și modelele de rafturi metalice s-au diversificat și au fost adaptate astfel încât să satisfacă noi cerințe. Găsim astfel în ziua de azi de la rafturi clasice cu polițe până la rafturi special create pentru paleti, pentru piese auto sau pentru anvelope, printre multe altele.

La noi în țară unul dintre cei mai mari producători de astfel de soluții este Store Expert.

Rafturile metalice sunt cunoscute și că sisteme de depozitare pe paleti sau sisteme de rafturi industriale. Acestea constituie astfel una dintre cele mai frecvent utilizate și vitale soluții de depozitare în diverse industrii din întreaga lume. În această eră industrială, cererea de rafturi metalice a crescut semnificativ datorită capacității lor de a economisi spațiu, a durabilității și a costului relativ scăzut.

Având mai ales o durată de viață mai mare decât alte sisteme și fata de rafturi realizate din alte materile, rafturile metalice ajuta așadar în timp la realizarea de ecomonii substanțiale.

Câteva dintre cele mai comune domenii în care rafturile metalice s-au dovedit a fi inițiale sunt:

- Industria de producție

Industria de producție este cea mai mare utilizatoare de rafturi metalice. Aceste rafturi joacă un rol crucial în depozitarea și organizarea materiilor prime și a produselor finite.

Ele permit gestionarea eficientă a inventarului și a fluxului de lucru, îmbunătățind eficiența și productivitatea. Rafturile metalice sunt rezistente la coroziune, ușor de asamblat și pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale producătorilor.

- Industria de retail

Rafturile metalice sunt esențiale și în industria de retail, unde sunt folosite pentru a afișa și a organiza produsele în magazine. Ele sunt proiectate pentru a fi rezistente și durabile, capabile să susțină o greutate considerabilă.

Rafturile metalice oferă vizibilitate produselor, îmbunătățesc estetica magazinelor și facilitează procesul de cumpărături pentru clienți.

- Industria alimentară

În industria alimentară, rafturile metalice sunt folosite în depozitele frigorifice și în camerele de păstrare a produselor perisabile. Aceste rafturi sunt fabricate din oțel inoxidabil sau alte metale rezistente la coroziune, care pot rezista la temperaturi scăzute și condiții umede. Ele permit circulația aerului, reducând astfel riscul de creștere a bacteriilor.

- Bibliotecile și arhivele

Chiar și în biblioteci și arhive, rafturile metalice sunt utilizate pentru depozitarea și organizarea cărților și documentelor. Sunt preferate datorită rezistenței și durabilității lor, precum și a flexibilității lor de a fi rearanjate și adaptate pentru a se potrivi nevoilor în schimbare.

- Industria automotive

Industria auto, de asemenea, depinde foarte mult de rafturile metalice pentru depozitarea eficientă a componentelor și a pieselor auto. Rafturile metalice permit o organizare ușoară și accesul rapid la piese, îmbunătățind fluxul de lucru și eficiența în procesul de producție.

Există numeroși mari producători de rafturi metalice în întreagă lume dar și la noi în tara, precum compania mai sus menționată. Aici, pe lângă modelele de rafturi ce pot fi considerate standard, se oferă și posibilitatea realizării de comenzi personalizate, în ceea ce privește dimensiunile, greutatea raftului în sine, a sarcinii suportate, sistemelor de prindere a polițelor acolo unde este vorba despre aceste modele precum și multe alte aspecte.

Un bun exemplu de astfel de sistem de depozitare este raft metalic 170x75x30cm, 5 polite, 75 kg/polita- Livrare gratuita. Este deci vorba despre un raft metalic cu aceste dimensiuni, pe înălțime, lățime și distanta normala dintre rafturi, în condițiile în care sunt utilizate toate cele 5 polițe mentinate în descriere. Alternativ, daca se lucrează cu produse de dimensiuni mai mari sau dacă se utilizează pentru ambalare cutii de dimensiuni mai mari decât cele ale raftului, se pot utiliza mai puține polițe, schimbarea acestora facandu-se ușor și rapid. Nu în ultimul rand, putem afla și că greutatea maximă suportata pe o poliță este de 75kg. Asta înseamnă că produsele sau sarcinile ce depasesc aceasta valoare pot cauza că poliță sau întreg raftul să cedere sau să de uzeze mai rapid.

Unele rafturi sunt realizate în sistem modular, asemeni schelelor. Ceea ce înseamnă că se pot adaugă noi segmente și polițe sau se pot îndepărtă, atunci când este nevoie. Aceasta este și cazul rafturilor de dimensiuni normale, pe care la găsim în multe magazine și depozite cât și a celor de tip portpalet, care sunt mai comune în cadrul depozitelor și halelor, de depozitare sau de producție.

Alegând astfel soluții eficiente în ceea ce privește depozitare, organiarea sau afișarea de produse, multe alte sarcini sunt îmbunatățire, ceea ce conduce la eficientizarea unui întreg sistem.