Stiri

Programul Rabla pentru electrocasnice. Cum îți poți înlocui echipamentele casnice vechi

Programul Rabla pentru electrocasnice
Programul Rabla pentru electrocasnice 2022  [Sursa foto: PixaBay]
Încep înscrierile pentru Programul rabla pentru electrocasnice . Iată tot ce trebuie să știi!

Programul Rabla pentru electrocasnice. Vești bune pentru cei care își doresc să schimbe echipamentele casnice vechi! Programul Rabla pentru electrocasnice începe luni, 21 noiembrie 2022. Cei interesați pot primi bani de la stat pentru frigidere, mașini de spălat vase sau rufe, uscătoare sau alte aparate cu un consum mic de energie.

Rabla pentru Electrocasnice revine cu o nouă ediție, în perioada noiembrie-decembrie 2022. Prima etapă este cea a înscrierilor, care durează 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Începând de luni, 21 noiembrie 2022, doritorii își pot face cont pe site-ul AFM sau se pot loga în cel deja existent. Din 5 decembrie 2022 încep etapele de generare a voucherelor de reducere.

Programul Rabla pentru electrocasnice
Cum îți poți înlocui echipamentele casnice vechi[Sursa foto: PixaBay]

Programul Rabla pentru electrocasnice. Cât valorează voucherele

Cu valoarea de cel mult 500 de lei, voucherul este nominal și netransmisibil, iar el poate fi utilizat doar de persoana căreia i-a fost emis.

Valabilitatea tichetelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie folosite la un comerciant validat, potrivit Rablaelectrocasnice.ro.

În această ediție, Programul rabla pentru electrocasnice vine cu o modificare. În ediția trecută, multe vouchere au rămas nefolosite, motiv pentru care au fost luate noi măsuri. Un beneficiar care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeași categorie pe parcursul aceluiași an calendaristic.

Programul Rabla pentru electrocasnice
Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 [Sursa foto: PixaBay]

Programul Rabla pentru electrocasnice. Cum vă puteți crea un cont

În continuare vă vom prezenta cei mai importanți pași, pe care trebuie să îi respectați atunci când creați un cont online pe site-ul AFM, electrocasnice.afm.ro, site-ul unde vor fi generate și voucherele.

1. Asigură-te că verifici ca datele introduse să fie corecta, mai ales numărul de telefon, adresa de email, CNP-ul și data de expirare a actului de identitate;

2. După ce primești SMS-ul de confirmare pentru crearea contului, continuă procesul prin urcarea documentelor pentru validare: copie după actul de identitate și declarația semnată (pe care o poți descărca din cont, din secțiunea Profil)

3. Declarația poate fi semnată pe telefonul mobil, nu e obligatoriu sa o printezi, să o semnezi și ulterior să o scanezi. Inclusiv AFM a sugerat această variantă a semnării pe telefon, folosind o aplicație mobilă precum Adobe Reader/ Adobe Fill & Sign;

4. Poate dura ceva timp până când documentele încărcate în platformă apar ca fiind procesate și validate (de la câteva minute până la câteva ore);

5. Asigură-te că statusul „Documentele au fost procesate și validate” apare în contul tău până în momentul în care utilizezi voucherele generate. Așadar, acest proces poate fi finalizat inclusiv după ce se termină perioada înscrierii;

6. Conturi noi de utilizator pot fi create doar până pe 25 noiembrie ora 23:59, ulterior aplicația AFM nu va mai permite acest lucru.