Stiri mondene

Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a. Cum se vor desfășura funeraliile de stat

Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a
Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a [Sursa foto: Instagram / The Royal Family]
Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, 19 septembrie 2022. La ce oră începe ceremonia?!

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe data de 8 septembrie, la 96 de ani. Va rămâne cu siguranță o zi de doliu, atât pentru Familia Regală, cât și pentru milioanele de oameni care au iubit-o, pentru tot ce a însemnat ea. Potrivit anunțului făcut joi de Palatul Buckingham, Suverana va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St.

George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, la sfârşitul ceremoniilor funerare de stat ce vor fi organizate în cursul dimineţii. Conform surselor internaționale, înmormântarea Reginei va fi o sărbătoare națională pentru britanici. 

Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a
Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a[Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Citeste si: Motivul pentru care nu toți membrii familiei regale au purtat uniforme militare la înmormântarea reginei Elisabeta

Programul funeraliilor de stat. La ce ora începe ceremonia

Aproximativ 2000 de persoane, printre care lideri politici şi capete încoronate, se vor aduna luni la Westminster Abbey din Londra pentru a-şi lua adio de la regina Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Angliei.

Citeste si: Relația dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Totul despre mariajul lor de 73 de ani

Partea ceremonială a zilei va începe la ora 10:44 (ora locală), atunci când sicriul Reginei va fi transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey. Funeraliile vor începe la ora locală 11:00. După slujba de înmormântare, la aproximativ 12:15 ora locală, sicriul Reginei va fi condus într-o procesiune de la Abație la Wellington Arch. În acest timp, celebrul clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, va suna la intervale de un minut, pe măsură ce procesiunea se mișcă încet pe străzile capitalei. Salve de foc vor fi trase, de asemenea, în fiecare minut din Hyde Park. 

Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a
Programul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a[Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Funeraliile de stat vor începe la 13:00 (ora României). Sunt primele ținute după decesul lui Winston Chruchill, din 1965. După încheierea lor, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va fi pus, din nou, pe afetul de tun. Acesta va fi purtat prin Londra până la Wellington Arch, la Hyde Park Corner. De acolo, acesta va fi așezat într-un dric și se va îndrepta către Windsor. Către sfârșitul slujbei, Coroana Imperială, globul și sceptrul Suveranului vor fi îndepărtate din vârful sicriului, iar regretata Regină va fi coborâtă în bolta regală.

Citeste si: Prințul William, răvășit după ce a mers în spatele sicriului Reginei Elisabeta a II-a: „I-a amintit de înmormânarea mamei sale”

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă prințul Philip

Regina Elisabeta va fi îngropată lângă prințul Philip. Placa ei de marmură va fi gravată „ELIZABETH II 1926-2022”. Rămășițele lor vor fi îngropate în capela în care-și dorm somnul de veci și părinții Reginei. E vorba despre capela memorială a Regelui George Vl de la Castelul Windsor. Ducele de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit anul trecut, în luna aprilie. Acesta avea 99 de ani.