Actualitate

Prognoza meteo pentru weekendul 28 - 29 ianuarie 2023. Este al doilea mesaj cu Codul galben

vreme romania
Prognoza meteo pentru weekendul 28 - 29 ianuarie 2023  [Sursa foto: Pexels ]
Iată cum va fi vremea în weekendul 28 29 ianuarie 2023! Anunțul făcut de meteorologi.

Prognoza meteo pentru weekendul 28- 29 ianuarie 2023. Vremea rea continuă în România și în weekendul 28 29 ianuarie 2023. Aceste vești nu sunt unele bune pentru cei care și-au plănuit o escapadă în acest weekend, fiind anunțat un Cod galben și unul portocaliu.

Codul galben emis recent de ANM anunță cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, intensificări ale vântului. Sunt

vizate 18 județe și Capitala, potrivit Meteo Romania. Un al doilea mesaj de avertizare cod galben intră în vigoare vineri, 27 ianuarie 2023, și zonele afectate sunt extinse. Iată cum va fi vremea în acest weekend și ce zone sunt vizate!

Prognoza meteo pentru weekendul 28- 29 ianuarie 2023. Unde a fost anunțat Cod galben

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie, a fost emis un Cod galben pentru perioada 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, iar fenomenele vizate sunt cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

vreme romania
Prognoza meteo pentru weekendul 28 - 29 ianuarie 2023. Este al doilea mesaj cu Codul galben[Sursa foto: Pexels ]

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Citește și: Vortexul polar lovește România! Meteorologii anunță cod portocaliu de ninsori și viscol. Cele mai afectate zone

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Prognoza meteo pentru weekendul 28- 29 ianuarie 2023. Unde a fost anunțat Cod portocaliu

De asemenea, a fost anunțat și un Cod portocaliu pentru acest weekend. În intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, ANM a anunțat ninsori abundente și viscol în anumite zone ale României.

vreme romania
Cum va fi vremea în weekendul 28 - 29 ianuarie 2023[Sursa foto: Pexels ]

În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Prognoză meteo în București pentru weekendul 28- 29 ianuarie 2023

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie una nefavorabilă în București. Ninsorile vor continua, iar stratul de zăpadă ar putea măsura 15 centimetri până duminică. De duminică, în Capitală aria ninsorilor se va restrânge, dar va continua în sud și la munte.

Sursă: meteoromania.ro