Stiri

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în primele zile ale lunii iulie 2021

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în primele zile ale lunii iulie 2021
[Sursa foto: Facebook ]
ANM a anunțat cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iulie.

Prima lună de vară a fost un adevărat calvar, din cauza ploilor abundente care au lovit România. Precipitațiile ne-au dat planurile peste cap, dar din luna iulie, vremea va fi mult mai frumoasă, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Cum arată prognoza meteo pentru primele zile din luna iulie

Vom avea parte de mult soare în prima parte a lunii iulie. Temperaturile medii vor urca peste cele normale, a anunțat ANM, așa că vom scăpa de ploile abundente care au caracterizat prima lună de vară.

Va mai ploua izolat, dar vom putea merge la mare sau la munte, fără emoții.

În săptămâna 28 iunie- 4 iulie, valorile medii ale temperaturii vor fi puțin mai ridicate decât cele normale, mai ales în vestul țării, menţionează Administraţia Naţională de Meteorologie. Sunt prevăzute precipitații pe alocuri, iar în București ar putea apărea ceva furtuni, însă de sâmbătă nu vom mai avea parte de astfel de fenomene meteo destul de ciudate pentru această perioadă. În săptămâna 28 iunie- 4 iulie, temperaturile vor varia între 25 si chiar 32 de grade celsius. 

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în primele zile ale lunii iulie 2021

 În săptămâna 5-12 iulie, temperatura medie va fi pe undeva pe la 26 de grade Celsius, însă șansele de a cădea precipitații sunt destul de mici, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Abia din această săptămână putem spune cu adevărat că a început vara, deoarece temperaturile si vremea vor fi perfecte pentru o bălăceală în mare. 

 Şi temperatura apei Mării Negre va creşte de la începutul lunii iulie. În prima zi a lunii, apa la Mamaia va avea o temperatură de 22,4 grade, în Vama Veche temperatura apei va fi de 21,2 grade Celsius, iar la Eforie Nord apa va avea nu mai puţin de 23,4 grade Celsius. Conform site-ului seatemperature.net, temperaturile apei nu vor scădea sub aceste valori în luna iulie, aşa că ne vom bucura de apă, soare şi plajă.