Stiri

Problema de matematică care a revoltat social media: Tu știi cât fac 100-99+1?

Problema de matematică care a revoltat social media: Tu știi cât fac 100-99+1?
Cât fac 100-99+1?  [Sursa foto: Pexels.com]
O simplă problemă de matematică a stârnit un val de reacții în mediul online. Internauții s-au întrecut în explicații, mai mult sa mai puțin logice.

Cu siguranță, toată lumea s-a lovit de-a lungul vieții de matematică, o știință care nu este deloc ușoară și te poate pune în dificultate chiar și cu exerciții care la prima vedere par simple. Zilele acestea, o problemă de matematică a stârnit numeroase discuții în mediul online și a reușit să îi împartă pe matematicieni în două tabere. Cât fac 100-99+1?

Citește și: Calendar Evaluarea Națională 2023. Vezi data la care încep examenele pentru elevii de clasa a VIII-a

Iată care este problema de matematică care a revoltat social media

O întrebare simplă de matematică te poate pune în dificultate de multe ori dacă nu ești atent sau dacă nu știi anumite reguli de bază. De data aceasta, ordinea efectuării operațiilor le-a dat bătăi de cap internauților. Sute de oameni au reacționat pe Facebook, unde au lăsat pe lngă răspuns și explicația raționamentului lor, mai mult sau mai puțin logic. 

Problema de matematică care a revoltat social media: Tu știi cât fac 100-99+1?
Cât fac 100-99+1?[Sursa foto: fotojet]

Citește și: Vacanța elevilor din februarie depinde de județ. Data exactă aici (VIDEO)

Cât fac 100-99+1? a fost întrebarea pentru care matematicienii din mediul online s-au întrecut în rezolvări care de care mai surprinzătoare. Deşi multă lume spune că răspunsul este 0, întrucât presupun că adunarea se face înaintea scăderii, de fapt, răspunsul este 2. Acest lucru se întâmplă, deoarece în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise. 

În același sens, pentru exercițiile în care nu apar operații de același ordin, efectuam mai întâi înmulțirile și împarțirile, în ordinea în care sunt scrise, iar apoi adunările și scăderile în ordinea în care sunt scrise. Chiar dacă matematica nu este deloc ușoară, acestea sunt doar câteva reguli simple de care toată lumea ar trebui să țină cont pentru a evita posibilele confuzii.