Stiri mondene

Prințul Harry, dezvăluiri uluitoare! S-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile. Cum a reușit să treacă peste

Prințul Harry, dezvăluiri uluitoare! S-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile. Cum a reușit să treacă peste
Prințul Harry, dezvăluiri uluitoare! S-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile. Cum a reușit să treacă peste [Sursa foto: Apple TV +]
Prințul Harry a făcut dezvăluiri uluitoare în producția „The Me You Can't See”. Prințul britanic s-a luotat cu depresia după ce a pierdut-o pe mama sa.

Moartea Prințesei Daiana l-a afectat enorm pe Prințul Harry care s-a luptat vreme lungă de timp cu depresia și anxietatea. Într-o serie de documentare create alături de jurnalista de televiziune Oprah Winfrey și difuzate pe Apple TV+ Prințul Britanic a povestit despre starea sa de sănătate mintală.

Experiența înmormântării mamei sale l-a marcat profund pe Harry, care atunci avea doar 12 ani: „Cel mai bine îmi aduc aminte de sunetul potcoavelor cailor", a spus el.

„Parcă mă aflam în afara corpului și mergeam alături de sicriu pentru că asta se așteptau oamenii să fac, arătând o zecime din emoția pe care toți își permiteau s-o arate: era mama mea- voi nici n-ați cunoscut-o". Prințul a mai declarat că în copilărie nu a fost niciodată încurajat să vorbească despre suferința provocată de moartea mamei.

Prințul Harry s-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile
Prințul Harry s-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile

„Dacă oamenii întrebau «Ce faci?», le răspundeam «Bine».

Niciodată fericit, niciodată trist, doar bine. Bine era răspunsul uşor. Dar, din punct de vedere mintal, eram peste tot”
, a mai spus Prințul Harry. 

Prințul Harry, despre depresia și anxietatea care l-a cuprins odată cu îndatoririle regale

Pierderea mamei sale în 1997, l-a afectat atât de mult pe Prințul Harry, încât la un moment dat nici nu mai vedea o cale de scăpare.

În vârstă de 36 de ani, Prințul Harry a ales să povestească despre cele mai grele clipe din viața sa, care au avut loc în intervalul vârstei 28-32 de ani. El a descris acei ani ca fiind o perioadă de coșmar în care a avut atacuri de panică și a suferit de anxientate.

„Eram cu mintea în toate direcțiile. De fiecare dată când mă îmbrăcam în costum, pentru a-mi îndeplini sarcinile, mă uitam în oglindă și ziceam <<Gata, să pornim>>. Încă dinainte să ies pe ușă eram lac de transpirație. Nu știam dacă să stau sau să fug”, a declarat Prințul Harry.

Prințul Harry s-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile
Prințul Harry s-a luptat cu depresia și anxietatea ani de zile

Prințul Harry a dezvăluit că a reușit să scape de depresie și anxietate cu ajutorul medicilor și terapeuților, dar și cu ajutorul actualei soții, Meghan Markle. Acesta a recunoscut că a ales să facă terapie din dragostea pentru Meghan Markle și din dorința de a o păstra aproape de el. 

„Eram dispus să beau, să iau medicamente, eram dispus să încerc să fac ceva ca să mă simt altfel decât mă simțeam. Dar, uşor, am devenit conştient că, OK, nu beam de luni până vineri, dar probabil beam într-o zi cât pentru o săptămână, vinerea sau sâmbăta seara. Şi beam nu pentru că îmi plăcea, ci pentru că încercam să maschez ceva. Am consultat medici, terapeuţi, terapeuţi alternativi, dar să o cunosc şi să fiu cu Meghan- atunci am ştiut că dacă nu fac terapie şi nu mă repar voi pierde această femeie cu care mă puteam vedea petrecându-mi restul vieţii”, a mai dezvăluit Prințul Harry.