Povestea tragică a femeii de 45 de ani care a murit după ce a mâncat un sandviș cu broccoli. Cazul a pus specialiștii pe jar. Este HALUCINANT ce au descoperit medicii

O femeie de 45 de ani a murit după ce a mâncat broccoli.

O femeie de 45 de ani a murit după ce a mâncat broccoli.

O femeie de 45 de ani a murit după ce a mâncat broccoli. Detalii cutremurătoare din anchetă!

O epidemie mortală de botulism din Italia a curmat viața artistului Luigi Di Sarno, în vârstă de 52 de ani, după ce a mâncat un sandviș cu broccoli și cârnați, cumpărat de la un comerciant stradal din Diamante, Calabria. Potrivit surselor, acesta a mers inițial la o clinică privată din Belvedere Marittimo, dar în ciuda stării precare, el a ales să pornească spre casă. Pe drum, însă, starea muzicianului s-a înrăutățit rapid, iar decesul a survenit în apropiere de Lagonegro. Decesul unei femei în vârstă de 45 de ani este, de asemenea, în curs de investigare. Alte nouă persoane au fost spitalizate cu simptome similare, iar unii se află încă în stare critică, relatează salerno.corriere.it.

Autoritățile au dispus retragerea de pe piață, la nivel național, a broccoliului conservat în ulei și au închis camionul cu mâncare implicat.

În paralel, se desfășoară o anchetă pentru a stabili cauza exactă a posibilei intoxicații cu botulism. Ministerul Sănătății din Italia a trimis către spitalele implicate doze de antidot aflate în depozitele centrale, acestea nefiind, de regulă, stocate în unitățile medicale obișnuite.

Citește și: Lumea artistică în ȘOC! Cine este cântărețul găsit mort în propria locuință? A fost împușcat mortal

Un al doilea focar suspect în Italia

Decesul survine la doar câteva zile după un alt incident suspect de botulism în Sardina, unde opt persoane au fost spitalizate după ce au consumat guacamole de la o tarabă cu mâncare mexicană, în cadrul festivalului Fiesta Latina din Monserrato (22–25 iulie). Oficialii locali bănuiesc că sosul ar fi putut fi contaminat cu aceeași toxină. Pentru ambele cazuri, autoritățile sanitare au trimis cu avionul fiole de ser antitoxic, precizând că „nicio regiune sau spital din țară nu este autorizat să depoziteze antitoxina în propriile unități.

Serul este disponibil exclusiv Ministerului Sănătății, care îl păstrează în locații securizate și îl distribuie prin Centrul de Control al Otrăvurilor din Lombardia.”

Citește și: Ultimele cuvinte ale fostului președinte au devenit virale: "Sper și cred că toate acestea sunt posibile, pentru că știu Președintele cărei țări am fost, pe care am slujit-o cu demnitate". Care a fost ultimul mesaj lăsat de Ion Iliescu pentru români

Simptomele botulismului

Simptomele toxiinfectiei alimentare cu C. botulinum sunt reprezentate de catre:

  • Perioada de debut instalata la 4-24 de ore de la eliberarea toxinei in organism este caracterizata de afectarea nervilor cranieni si se manifesta prin:
  • Tulburari de vedere: fotofobie (sensibilitate dureroasa la lumina), diplopie (vedere dubla), ptoza palpebrala (caderea pleoapei), nistagmus (miscari sacadate ale globilor oculari pe orizontala sau verticala);
  • Tulburari de vorbire: dizartrie, disfonie;
  • Tulburari de deglutitie (inghitire cu dificultate a hranei si lichidelor);
  • Perioada de stare apare la 1-6 saptamani de la eliberarea toxinei si se manifesta prin:
  • Accentuarea tulburarilor nervoase specifice fazei de debut;
  • Paralizii ale nervilor motori periferici: uscaciune bucala, constipatie, retentie de urina;
  • Tulburari ale activitatii musculare: mers nesigur, paralizie flasca simetrica, paralizie progresiva a diafragmei si muschilor respiratori accesori care duc la insuficienta respiratorie;
  • Somnolenta, hipercapnie (cresterea concentratiei de dioxid de carbon), cianoza datorate sindromului de insuficienta respiratorie acuta;
  • Stare pseudocomatoasa.