Stiri

O fotografie cu doi pinguini care se țin în brațe și privesc luminile orașului a fost desemnată „imaginea anului”

O fotografie cu doi pinguini care se țin în brațe și privesc luminile orașului a fost desemnată „imaginea anului”
Doi pinguini pitici care privesc luminile orașului care se reflectă în ocean au fost imortalizați de un fotograf german. Imaginea a devenit virală pe internet.

În fața unui ocean în care se reflectă luminile orașului, doi pinguini se țin în brațe în timp ce privesc orizonul și oceanul, de la capătul debarcaderului St Kilda din suburbiile din Melbourne, Australia.
Imaginea cu cei doi pinguini a fost surprinsă de fotograful Tobias Baumgaertner și a fost desemntaă fotografia anului 2020 la Community Choice Award al revistei Oceanographic. Fotografia a fost desemnată cea mai expresivă, după fotograful german a aflat care este povestea celor doi pinguini, potrivit New Scientist.com.

Povestea emoționantă a celor doi pinguini pitici 

Debarcaderul St. Kilda din Melbourne are o colonie de aproximativ 1.4000 de pinguini pitici, cea mai mică specie de pinguini, iar cei doi s-ar fi pierdut de colonia lor. Colonia de pinguini este monitorizată de voluntari.

„Un voluntar s-a apropiat de mine și mi-a spus că cea albă era o doamnă în vârstă care își pierduse partenerul și se pare că la fel s-a întâmplat și cu bărbatul mai tânăr din stânga”, a scris Baumgaertner, pe Instagram.

Fotograful german care a petrecut trei nopți în colonia de pinguini înainte de a-i surprinde pe cei doi a mai declarat că i-a văzut pe cei doi pinguini întâlninu-se regulat în același loc și stând ore în șir împreună de parcă și-ar alina durerea unul altuia.

„Pentru că nu ai posibilitatea, sau nu ai voie, să folosești nicio lumină, iar micii pinguini se mișcă continuu, frecându-și aripile reciproc pe spate și curățându-se unul pe celălalt, a fost cu adevărat greu să îi fotografiez”, a spus el.