Stiri

O elevă olimpică admisă la Medicină vinde legumele familiei în piață. Localnicii o consideră un exemplu demn de urmat: "Este un lider al generației ei"

Diana Necula vinde legume
Diana Necula [Sursa foto: paulnegoita.ro, colaj Radio Impuls]
Povestea fetei olimpice din Buzău! Diana Necula a obținut rezultate remarcabile la olimpiadele de Biologie, fiind admisă la Facultatea de Medicină fără susținerea examenului de admitere. Cu toate acestea, tânăra a ales să vândă legume în piață pentru a-și ajuta familia.

Diana Necula, o tânără absolventă a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” din Buzău, a renunțat temporar la viitorul său promițător în medicină pentru a-și ajuta familia. Datorită rezultatelor excelente obținute la Olimpiada Națională de Biologie, a reușit să obțină admiterea la Facultatea de Medicină din București. Cu toate acestea, în ciuda succesului său academic, fata olimpică vinde roșii în piață.

O elevă olimpică admisă la Medicină vinde legumele familiei în piață.
Diana Necula

Citește și: Idei de joburi de vară pentru elevi şi studenţi

Diana Necula nu provine dintr-o familie cu probleme financiare. Este fiica Mădălinei Necula, învățătoare și directoare a Școlii Gimnaziale din localitate.  

Este important de menționat că Diana nu provine dintr-o familie cu probleme financiare. Cu toate acestea, tânăra muncitoare lucrează și în solariile familiei din Gherăseni. Diana este un copil talentat și versatil, demonstrând abilități în mai multe domenii. Conform informațiilor prezentate, ea se remarcă prin abilitățile sale muzicale, capacitatea de a vorbi limbi străine, dar și abilități de scriere. 

„Diana Necula este un lider al generației ei. Săptămâna aceasta a susținut examenul de Bacalaureat și astăzi este în Piața Centrală din Buzău, unde vinde producția părinților ei, la taraba cu numărul 227.  Diana e absolventă de Haşdeu și este deja admisă la Facultatea de Medicină din București, deoarece a urcat pe podium la Olimpiada Națională de Biologie și și-a dobândit singură acest drept. 

Natural și fără trac își face treaba. Muncește. Muncește și se dezvoltă social, înțelegând pe ce lume trăiește și care este este viața reală a oamenilor. Diana este un copil talentat: cântă, vorbește limbi străine, citește, scrie” , după cum relatează  paulnegoita.ro.

Povestea fetei olimpice din Buzău!
Povestea fetei olimpice din Buzău![Sursa foto: paulnegoita.ro]

Citește și: Rezultate contestații Evaluare Națională 2023: Cum poți verifica online mediile finale pentru elevii de clasa a 8-a?

Viitoarea studentă la medicină își ajută părintii cu vânzarea roșiilor și își desfășoară activitățile cu pricepere și îndemânare: "Este plăcerea de a cunoaște oameni, de a vedea că oamenii sunt foarte încântați de ceea ce faci aici și că apreciază un om care este zâmbăreț, care le urează o zi bună și care le mai oferă și roșii foarte gustoase”.