Stiri

O echipă de câini este dresată pentru depistarea coronavirusului

O echipă de câini este dresată pentru depistarea coronavirusului
O echipă de 20 de câini din Beirut sunt dresați pentru a depista oamenii din aeropoarte care sunt infectați cu coronavirus.

Potrivit unei echipe de cercetători francezi și libanezi, câinii pot depista coronavirusul în cele mai mai multe dintre cazuri după ce au mirosit oamenii. Acum ei au început să trăinăiască 20 de câini, în Beirut, Lebanon.

20 de câini din Beirut sunt depistați pentru a depista coronavirusul 

Doctorul Riad Sarkis de la Universitatea Joseph lucrează cu animalele de comapanie pentru a le dresa să detecteze coronavirusul.

„Am observat că în secțiile de bolnavi covid este un miros neobișnuit. Nasul câinilor a confirmat ceea ce noi gândisem că este un miros specific al virusului. Am încercat să dresăm câinii să meargă de la con la con. Dacă este pozitiv pentru COVID-19 câinele se va așeza în fața conului. Dacă este negativ, el va continua”, a declarat medicul pentru BBC

Sunt puținele cazuri în care câinii nu reușesc să depisteze infecția cu temutul virus, potrivit spuselor medicului. 

„Cu testele standard avem o acuratețe de 70%. Cu câinii dresați pentru a depista virusul avem o acuritate de 98% sau chiar 100%, ceea ce este cu adevărat fantastic. Munca cu câinii este uimitoare pentru că ei adaugă tuturor studiilor noastre ceva incredibil care nu este posibil cu orice altă tehnologie. O grămadă de țări sunt interesate de aceste studii. Nu este doar pentru Lebanon. Trebuie să facem ceva rapid pentru a reduca rata mortalității din întreaga lume”, a mai declarat doctorul Riad Sarkis pentru aceeași sursă citată.