Stiri

Nume de băieţi la modă în 2022

Nume de băieţi la modă în 2022
[Sursa foto: Facebook ]
Iată care vor fi numele la modă de băieţi în 2022! Copilul tău merită cel mai frumos prenume.

Tendinţele în materie de nume se schimbă de la un an la altul. Viitorii părinţi caută nume originale pentru copiii lor, multe dintre ele cu influenţe străină. Iată ce se poartă în materie de nume de băieţi la modă în 2022!

Nume de băieţi la modă în 2022

Casian- Acesta este un nume de origine latină, care se traduce prin "nobil". În România, "Casian" este întâlnit şi ca nume de familie.

Nume de băieţi la modă în 2022

Damian- Există mai multe variante pentru originea acestui nume. Unii istorici vorbesc despre grecescul "Damiands", care semnifică "a îmblânzi". 

Darius- Acest nume are origini persane, de la numele "Darayava(h)us", care se traduce "cel care deține ceva bun".

Eric- Numele de "Eric" provine din Germania. Strămoşul numelui "Eric" este "Eirikr", iar acesta înseamnă "conducător etern, cu putere veșnică".

Flavius- Flavius era un nume foarte întâlnit în antichitate, în Imperiul Roman. Se traduce prin "de aur" sau "cu părul galben".

Iancu- Acesta este un nume românesc, care se trage însă din numele "Ioan", care îşi are originea în numele grecesc "Ioannes" şi înseamnă "graţios". 

Nume de băieţi la modă în 2022

Iustin- Acest nume provine din limba latină şi înseamnă "corect" sau "just".

Leonard- Acest nume era folosit în triburile germanice, ca "Lonhard", care se traduce ca "leu curajos".

Matei- "Dar de la Dumnezeu" este semnificaţia numelui "Matei", care s-a răspândit în Europa pe cale creştină, datorită Sfântului Apostol Matei.

Patrick- Numele de "Patrick" vine din latinescul "Patricius", care înseamnă "nobil".

Rareş- Unul dintre puţinele nume ale cărui origini nu sunt cunoscute. 

Tudor- Acest nume a fost preluat din grecescul "Theodoros", care este tradus prin "darul lui Dumnezeu".

Vladimir- Acesta este un nume foarte puternic şi impunător, provenind din limba slabă. În traducere liberă, "Vladimir" înseamnă "faimos"

Valter- Un nume foarte rar în România, dar care ar putea fi folosit din ce în ce mai des. Se trage din limba germană şi înseamnă "putere" sau "strălucire".