Stiri

Noaptea muzeelor 2022! Ce poți vizita în București și în țară. Verifică programul aici.

Noaptea muzeelor 2022! Ce poți vizita în București și în țară. Verifică programul aici.
Sâmbătă, 14 mai, 210 de entităţi culturale din 87 de localităţi din ţară sunt deschise publicului larg. Ce muzee poți vizita și care este programul?!

Sâmbăta aceasta, peste 210 de muzee și alte obiective culturale sunt deschise publicului larg în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor.

Radio Impuls îți prezintă lista muzeelor deschise în București și în țară, dar și programul de vizitare. 

Citeste si: Noaptea Muzeelor 2022. Care este programul galeriilor de artă din București

Ce poți vizita la Noaptea Muzeelor în București?! 

Art Safari la Palatul Dacia 

La expoziția Art Safari de la Palatul Dacia vei avea ocazia să vezi nume mari ale artei mondiale precum Picasso şi Dalí- într-o ipostază inedită, aceea de creatori de scenografie. „Pălăria cu trei colţuri”, de Manuel de Falla îi pune împreună pe aceşti doi dintre cei mai apreciaţi artişti spanioli ai secolului XX, alături de celebrul compozitor Manuel de Falla într-un demers unic.

Pavilionul Contemporan de la Art Safari 2022 îi este dedicat artistei Irina Dragomir, în timp ce Pavilionul Muzeal îl readuce în actualitate pe Theodor Aman- primul artist român modern, scrie Hot News

Casa Corului Madrigal, deschisă între orele 18.00-22.00. Publicul este invitat să descopere spectaculosul şi fermecătorul imobil din Aleea Dealul Mitropoliei nr 11, unde madrigaliştii repetă în fiecare zi, iar glasurile corurilor de copii Cantus Mundi fac trecătorii să se oprească, să asculte şi să admire „Casa care cântă”.  

Muzeul Național de Artă a României poate fi vizitat între 18.00 – 23.00

Muzeul „THEODOR AMAN”- Program: 18.00 – 24.00

Și Obbservatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu este deschis publicului și poți vizita între 19.00 – 04.00 – Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie

Află mai multe despre programul de vizitare al tuturor muzeelor din București și din țară aici

Ce poți vizita de Noaptea Muzeelor în Constanța?!

Dacă ești din Constanța sau ești în vizită acolo, acestea sunt muzeele și obiectivele culturale pe care le poți vizita.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi prima instituție muzeală care deschide „Noaptea Muzeeelor”, în Constanța, cu o serie de evenimente dedicate, după cum urmează:
• Secția Planetariu va avea un program intitulat ” Știință prin educație”, din data de 13 mai începând cu ora 00:00 până în dimineața zilei de 14 mai 2022, ora 05:00. Proiectul prevede observații astronomice și continuă, pe parcursul zilei de 14 mai, cu dezvăluiri din experiența muzeografilor celorlalte secții, despre comportamentul aproape natural, al speciilor de animale aflate în cadrul instituției de cultură muzeale;
• Secția Delfinariu și Mineralogie va găzdui evenimentul intitulat “Delfinariu punte de legătură între știință și educație”, cu demonstrații ale delfinilor ce vor avea loc la orele 12:00 și 15:00, în ziua de 14 mai. Acestea vor fi precedate timp de 15 minute de prezentarea acțiunii, realizată de către muzeograful din cadrul acestei secții;
• Secția Microrezervație și Păsări Exotice va fi deschisă pe 14 mai, între orele 10:00 și 18:00, cu acțiunea „Comportament specific perioadelor premergătoare constituirii unei familii” unde vor fi efectuate 3 ghidaje, la orele 12:00, 14:00, 16:00, cu grupurile constituite la acel moment din vizitatorii aflați în apropierea țarcurilor ce adăpostesc speciile de animale ale secției.
• Nu în ultimul rând, Secția Acvariu va fi deschisă între orele 10:00 – 19:00 și vor fi realizate două ghidaje, la orele 14:00 și 16:00, care vor evidenția „Comportamentul diferențiat, adaptat condițiilor diferite de habitat (salinitate, adancime, întuneric/lumină)” al diferitelor specii de pești din patrimoniul viu pe care secția îl expune vizitatorilor, scrie radioconstanța.ro

De asemenea, mai poți vizita și Muzeul de Artă din Constanța, care este deschis între orele 20 și 24. 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va lua și el parte acțiunile organizate în cadrul evenimentului “Noapatea Muzeelor”, în ziua de 14 mai, în intervalul orar 19:00 – 01:00, noteaza aceeași sursă citată mai sus. 

Castelul Peloșor din Sinaia va putea fi vizitat gratuit în data de 14 mai în intervalul orar 17:00- 21:15 (ultima intrare).