• AIUD 95.2
  • ALBA IULIA 99.7
  • BACAU 88.8
  • BARLAD 104.9
  • BISTRITA 97.3
  • BOTOSANI 91.1
  • BRASOV 91.9
  • BUCURESTI 88.0
  • BUZAU 96.7
  • CAMPENI 96.2
  • CAMPINA 88.6
  • CLUJ NAPOCA 101.5
  • CONSTANTA 96.9
  • CRAIOVA 92.0
  • FOCȘANI 95.3
  • PIATRA NEAMT 102.3
  • PLOIESTI 88.3
  • RASNOV 104.5
  • SIBIU 88.4
  • SINAIA 103.6
  • TARGU-MUREȘ 106.4
  • TIMISOARA 93.9
  • TULCEA 91.4
Stiri mondene

Nadia Comăneci, despre Sărbătorile Pascale: "Facem în fiecare an". Tradiția la care nu renunță niciodată Zeița de la Montreal

Rețeta la care Nadia Comăneci nu renunță de Paște
Nadia Comăneci  [Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]
Nadia Comăneci a dezvăluit ce nu lipsește niciodată de pe masa ei de Paște. Ce bucate tradiționale face legendara campioană olimpică?

Paștele este pentru Nadia Comăneci o ocazie de a-și arăta măiestria în bucătărie și de a împărtăși bucuria sărbătorii alături de familie. Pentru că sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, Zeița de la Montreal gătește de două ori bunătățile tradiționale. Legendara campioană olimpică pregătește sarmale pentru Paște după o reteță inventată de ea, dar a descoperit că rezultatul este foarte apreciat de familia ei.

„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut-o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute”, a dezvăluit Nadia Comăneci, conform click.ro

Deoarece americanii sunt mari fani ai cărnii de curcan, Nadia Comăneci a născocit o reteță de sarmale în foi de viță cu carne de curcan și sos de salsa.

Îngredientele pentru acest preparat sunt: foi de viță, carne tocată de curcan, ceapă, orez, bulion, sos de salsa, varză murată și condimente pentru asezonat. Interesant este că sub sărmăluțele în foi de viță pune un strat de varză murată.

„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama.

Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele. În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata", dezvăluie fosta gimnastă.

Rețeta la care Nadia Comăneci nu renunță de Paște
Nadia Comăneci[Sursa foto: Facebook]

În familia ei, Paștele se sărbătorește de două ori: cel catolic și cel ortodox: „Eu serbez Paştele de două ori. O dată cu soţul şi băiatul meu, Bart şi Dylan, şi a doua oară de Paştele Ortodocşilor. Şi, pentru că deja am serbat Paştele catolicilor, băieţii mi-au cerut un preparat care le place foarte mult. Şi anume salata de vinete. Motiv pentru care am trecut la treabă”, spunea Nadia Comăneci, acum ceva vreme.

Citește și: "Mi-am dorit ceva unic. Pot spune că îl port cu foarte mare mândrie". Ce semnnificație are tatuajul Nadiei Comăneci? Fanii au rămas uimiți când au văzut- FOTO

Nadia Comăneci demonstrează că vârsta este doar un număr

Multă muncă, disciplină și un regim de viață sănătos, toate au ajutat-o pe Zeița de la Montreal să uimească lumea. Trecerea timpului pare că e ușoară ca un fulg pentru legendara gimnastă. Între portretul fetiței cu codiță de cal din 1976, de la Montreal, și femeia matură de acum nu există loc de confuzie, este ea, cu același amestec de concentrare și sclipire în ochi. Chiar dacă avansează în vârstă, Nadia Comăneci arată într-un mare fel la cei 62 de ani.

Fac mișcare cel puțin 30- 40 de minute în fiecare zi. Când sunt acasă, merg în sala de gimnastică, iar atunci când sunt plecată, mă asigur din timp că hotelul are o sală de fitness. Și dacă se întâmplă să nu am o sală în apropiere, improvizez și mă antrenez în cameră folosind obiectele aflate la îndemână. Nu există însă zi fără mișcare fizică. Mănânc echilibrat, cel mai mult îmi place peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume. De sărbători mă mai răsfăț și eu cu anumite produse culinare, mai ales că pregătesc și feluri de mâncare tradițional românești, cum sunt sarmalele adaptate în care folosesc carne de curcan, spre exemplu", spune Nadia Comăneci.

Rețeta la care Nadia Comăneci nu renunță de Paște
Nadia Comăneci[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Imagini inedite cu Nadia Comăneci pe ritmurile piesei "I'd Love You To Want Me". Zeița de la Montreal, mesaj special de Ziua Îndrăgostiţilor: ”Să preţuieşti şi să fii preţuit”