Stiri

Monitorul Prețurilor pentru Carburanți: Iată cum poți să verifici online prețul pentru benzină și motorină

 Monitorul Prețurilor pentru Carburanți
Monitorul Prețurilor pentru Carburanți
De acum poți să verifici foarte ușor prețul pentru benzină și motorină.

Creșterea prețului benzinei și a motorinei a strârnit revoltă în rândul șoferilor. Mii de români au stat miercuri la coadă, în mai multe orașe din țară, de teama că benzina și motorina s-ar putea scumpi peste noapte și să depășească 10 lei litrul. 

Cum s-a creat fake news-ul că benzina și motorina se vor scumpi peste noapte

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei pe litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

Citeste si: Netflix a lansat trailerul oficial pentru serialul „Bridgerton” sezonul 2! Când va avea loc premiera

Citeste si: Liviu Teodorescu a lansat videoclipul piesei „Mi-am pierdut răbdarea”

Monitorul Prețurilor pentru Carburanți
Monitorul Prețurilor pentru Carburanți

"Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei.

(...) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină.(...) Este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă", a afirmat Virgil Popescu.

„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El a adăugat că informația „a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină”.

Pe această platformă poți urmări prețul pentru benzină și motorină. Intră aici