Lansări muzicale

Microsoft lansează aplicaţia Office pentru iPad

Microsoft lansează aplicaţia Office pentru iPad
Microsoft Office are o aplicație dezvoltată și optimizată pentru cea mai populară tabletă de pe piață: iPad

Suita Microsoft Office grupează toate programele importante în același loc, fiind vorba de Word, Excel şi PowerPoint. Această aplicaţie va putea fi folosită pentru vizualizarea şi editarea documentelor, tabelelor şi prezentărilor, fiind mult mai convenabil pentru utilizator să aibă toate aceste aplicații în același loc. Microsoft a publicat deja în App Store versiunea nativă pentru iPad a suitei sale de birou

Aplicaţiile individuale Word, Excel şi PowerPoint există în continuare în App Store, astfel că un utilizator care are nevoie doar de una dintre acestea o poate instala separat, fără a fi forţat să folosească întreaga suită. Office pentru iPad include funcţii pentru crearea PDF-urilor şi semnarea documentelor, alături de opţiunile clasice ale celor trei programe din cadrul suitei. În plus, Microsoft a adăugat funcţii specifice tabletei Apple, precum suportul pentru mouse şi trackpad.

Disponibilitatea suitei Microsoft Office pentru iPad este o veste bună inclusiv pentru Apple, care şi-a promovat în ultimii ani tableta drept un rival pentru laptopuri pe partea de business.

Microsoft lucrează și la un profil special de navigare pentru copii

Microsoft lucrează și la un sistem de navigare pentru copii, încercând să-i protejeze și să le ofere un anumit nivel de control asupra conținutului pe care îl accesează pe internet.

Microsoft lucrează la un profil special de navigare pentru copii

Părinţii vor avea la dispoziţie o aşa-zisă listă albă de site-uri, în care vor include toate site-urile pe care cei mici pot intra. Orice site care nu se află pe această listă, va fi inaccesibil în Kids Mode. Lista poate fi modificată în orice moment și poate fi adaptată fiecărui copil în parte. Căutările online se vor face cu Bing și vor avea activată funcţia SafeSearch, pentru ca printre rezultatele afişate copiilor să nu apară conţinut necorespunzător. De asemenea, va exista și un set de teme special create pentru copii, prin care ei pot schimba aspectul browser-ului.

Kids Mode va putea fi activat din meniul de selectare a profilurilor de utilizatori, într-un mod similar celui în care platformele de streaming video oferă un profil separat pentru cei mici. Această facilitate este în prezent disponibilă în cadrul versiunii de test a browser-ului Edge, lansarea oficială fiind, probabil, la câteva luni distanţă.