Stiri

Michelle Yeoh, prima actrita de origine asiatica nominalizata la Oscar

Michelle Yeoh
Michelle Yeoh, nominalizată la categoria de „Cea mai bună actriță”  [Sursa foto: Captura Video]
Michelle Yeoh este prima actrita de origine asiatica nominalizata la Oscar. Iată cum a reacționat!

Michelle Yeoh creează istorie devenind prima actriță de origine asiatică care este nominalizată la categoria de „Cea mai bună actriță” la Premiile Oscar. Vestea a fost anunțată marți dimineața, 24 ianuarie 2023.

Performanța actriei în filmul „Everything Everywhere All at Once” a obținut deja o mulțime de aprecieri, motiv pentru care face istorie drept prima femeie asiatică nominalizată la Oscar la categoria de cea mai bună actriță.

Citește și: Nominalizări Oscar 2023: Tom Cruise și James Cameron nu vor câștiga un premiu anul acesta

Vestea vine după ce actrița în vârstă de 60 de ani a devenit prima malaeziancă care a câștigat un Glob de Aur. Filmul „Everything Everywhere All at Once” a primit 11 nominalizări, inclusiv pentru cea mai bună filmare.

Michelle Yeoh s-a născut în Malaezia și a devenit vedetă de cinema în Asia înainte de a ajunge peste tot în lume în filme precum „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000) și „Crazy Rich Asians” (2018).

Michelle Yeoh
Michelle Yeoh, prima actrita de origine asiatica nominalizata la Oscar[Sursa foto: Captura Video]

Cum a reacționat Michelle Yeoh după ce a aflat că este nominalizată la Oscaruri

În ziua marelui anunț, Michelle Yeoh s-a aflat într-un apel pe Zoom cu întreaga echipă care a participat în a realiza filmul „Everything Everywhere All Once”, unde au sărbătorit toate nominalizările.

Michelle Yeoh a făcut primele declarații cu privire la nominalizarea ei pentru cea mai bună actriță.

Ea a mărturisit că este extrem de mândră și fericită, însă cuprinsă și de o stare de tristețe. Yeoh este de părere că au existat generații de actrițe de origine asiatică care ar fi meritat la fel de mult să fie nominalizate la această categorie, potrivit New York Times.

„Bineînțeles, sunt foarte fericită, dar mă simt puțin tristă pentru că știm cu toții că au fost actrițe uimitoare din Asia care au venit înaintea mea și stau pe umerii lor. Sper că acest lucru va spulbera tavanul de sticlă nenorocit la nesfârșit, că acest lucru va continua și ne vom vedea mai multe fețe acolo sus”, a declarat Michelle Yeoh, cu speranța că mai multe actrițe de origine asiatică vor fi nominalizate la premii de prestigiu.