Stiri mondene

Mesajul lui Dan Negru de Ziua Limbii Române: “Limba este îmbrăcămintea gândului”

Mesajul lui Dan Negru de Ziua Limbii Române : “Limba este îmbrăcămintea gândului”
 Dan Negru  [Sursa foto: Captură KANAL D]
În această seară, de la ora 22:30, începe un nou sezon “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, la Kanal D

Cel de-al doilea sezon al quiz-ului “Jocul cuvintelor cu Dan Negru” începe în această seară, la ora 22:30, la Kanal D, într-o zi cu totul specială, în care se celebrează chiar limba română. Prezentatorul show-ului cu și despre cuvinte a transmis un mesaj celor care gândesc, scriu și simt românește, milioanelor de telespectatori care urmăresc emisiunea devenită un adevărat fenomen în România.

Citeste si: 31 august 2022! Ziua Limbii Române! Motivul pentru care se serbează la această dată

Mesajul transmis de Dan Negru de Ziua Limbii Române. Azi începe noul sezon „Jocul cuvintelor”

„De Ziua Limbii Române, lansăm cel de-al doilea sezon <Jocul cuvintelor>, o emisiune în care limba română este elementul central. Sensurile cuvintelor, însemnătatea lor, diversitatea vocabularului, toate acestea ne leagă într-o experiență care ne îmbogățește și ne exersează mintea. DEX-ul (Dicționarul Explicativ al Limbii Române) e reperul nostru și, ne dorim, și al celor de acasă, pentru că Limba este îmbrăcămintea gândului ”, spune Dan Negru.

În primul sezon al emisiunii “Jocul cuvintelor cu Dan Negru” s-au folosit 4.163 de definiții din cele peste 67.000 cuprinse în Dicționarul Explicativ al Limbii Române, așadar rămân foarte multe definiții și sensuri de adus în fața milioanelor de telespectatori.  Nu pierdeți, începând de astăzi, de la 22:30, un nou sezon “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, de miercuri până vineri, la Kanal D!