Stiri

Mennel Ibtissem, artista de origine musulmană care a renunțat la hijab, criticată pe internet: „Am vrut să mă las de muzică”

Mennel Ibtissem, artista de origine musulmană care a renunțat la hijab, criticată pe internet: „Am vrut să mă las de muzică”
Mennel Ibtissem este o artistă celebră după ce a participat la un talent show din Franța și s-a făcut remarcată prin turbanul pe care îl purta pe cap.

Mennel Ibtissem este o cântăreață care a devenit o adevărată senzație pe internet după ce a interpretat în 2018 melodia Hallelujah, la Vocea Franței.

Artista este pe jumătate franțuzoaică, jumătate siriancă și s-a confruntat cu un val de critică după decizia ei de a nu mai purta hijab. Mennel era recunoscută prin turbanul pe care îl purta pe cap, iar în momentul în care a luat decizia de a nu-l mai purta, a fost dur criticată în mediul online. 

Cântăreața spune că aceste comentarii au avut un impact atât de negativ asupra ei, încât uneori s-a gândit să renunțe la muzică.

„Nu vreau să fiu apreciată doar pentru aspectul meu. Judecă-mă pentru caracter și talent. Doar mi-am zis mie: `Ok, destul cu această imagine: Oh, tu trebuie să reprezenți steagul islamului`. Această decizie a fost o mare problemă pentru unii oameni pentru ei mă identificau după hijab și dacă Mennel are hijab înseamnă că e musulmancă și dacă e musulmancă înseamnă că trebuie să se comporte în acest mod și nu în altul”, a declarat Mennel, potrivit BBC. 

Mennel, despre perioada în care a decis să nu mai poarte hijab

„Am fost un model pentru oameni pentru că eram la fel ca ei, purtând un turban într-o perioadă în care este complicat să fii o fată musulmancă, în Franța mai ales. Când l-am dat jos aceste fete s-au simțit date la o parte: Mennel nu mai este ca noi, ea ne-a lăsat pe noi.

Nu sunt ca tine, dar asta nu însemană că nu pot fi alături de tine.

Nu ai idee câtă critică am primit din partea oamenilor. Uneori citeam comentariile și doar le ștergeam. Dar în alte zile, sincer, a fost teribil. Îmi aduc aminte că vorbeam cu o prietenă și am zis „Ok, acum mă opresc, nu mai fac muzică niciodată”, a mai declarat artista pentru BBC.


Fac asta pentru că acesta este scopul meu, misiunea mea în viață, asta sunt eu și nu mă pot vedea pe mine făcând nimic altceva, dar împărtășin iubire și pace prin muzica mea.