Stiri

Matei, băiețelul de opt ani care a impresionat internetul cu scrisoarea sa către Moș Crăciun

Scrisoarea lui Matei către Moș Crăciun
Matei are doar opt anișori și a impresionat o țară întreaga cu scrisoarea sa către Moș Crăciun.

La opt ani, cei mai mulți dintre copii se bucură de copilărie alături de cei dragi și de prietenii lor. Însă viața este nedreaptă pentru unii dintre ei și primesc o palmă mult prea grea pentru vârsta lor. Dintr-o astfel de tipologie de copii face și Matei care a emoționat o țară întreagă cu scrisoarea pe care el a scris-o pentru a i-o trimite Moșului.

Nu vă imaginați că a cerut jucării sau lucruri materiale scumbe, ci din contră: a cerut doar biscuiți și ciocolată, portocale pentru bunica lui și mâncare pentru mama sa. În plus, nu l-a uitat nici pe cățelul lui, pentru care a cerut un „os ca în filme”.

Scrisoarea lui Matei Către Moș Crăciun s-a viralizat pe internet 

„Dragă Moş Crăciun,

Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem.

Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îl uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor.

Mulţumesc,

Cu drag, Matei”, este scrisoarea scrisă de cel mic.

Scrisoarea lui Matei către Moș Crăciun

Scrisoarea a fost publicată de către Nicoleta Ioniță, alături de un mesaj prin care cere sprijinul oamenilor.„Cum să nu îţi vină să urli când vezi atâta nepăsare în jurul tău? Matei are şi el vecini, rude. Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul Nicoletei, pe Facebook.

Mama lui Matei este vânzătoare la supermarket și este singura care aducea bani în casă. Soțul ei avea patima jocurilor de noroc, motiv pentru care a decis să se separe de el, iar în urmă cu două săptămâni a putut obține un ordin de restricție împotriva lui.

„Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători. A făcut toate demersurile legale pentru a avea siguranţa că individul nu se mai apropie de ei, dar încă se tem. În ceea ce priveşte adresa, am fost rugată să nu o dau nimănui”, a spus Nicoleta Ioniţă, potrivit Kiss Fm. „Mama lui Matei şi-a abandonat locul de muncă de teamă să nu fie căutată de către fostul soţ”, a transmis Nicoleta.

Cei care își doresc să-i facă sărbătorile mai frumoase lui Matei o pot face donând în contul în contul Asociaţiei Give & Help cu menţiunea „Matei”: RO49BRDE160SV38124331600 ( LEI)/ RO53BRDE160SV48417891600 (EURO)

Puteți dona direct cu cardul pe site-ul Asociaţiei, în deplina siguranţă, prin platforma EuPlatesc: http://www.giveandhelp.ro/doneaza-cu-cardul/

De asemenea, puteti dona prin paypal - paypal.me/nicoletaionita, prin Revolut: 0735057386 sau puteţi trimite colete pe adresa Asociaţiei din Strada Zorilor nr 20, Targoviste, Dambovita.