Stiri

MAI, anunţ important privind numele din buletine. Ce nu mai ai voie să faci începând cu 2 mai 2022

MAI, anunţ important privind numele din buletine. Ce nu mai ai voie să faci începând cu 2 mai 2022
MAI, anunţ important privind numele din buletine
MAI propune schimbări în ceea ce privește numele din buletin. Ce nu mai ai voie să faci de la 2 mai 2022?!

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că începând cu data de 2 mai, oamenii nu mai pot avea mai mult de trei prenume în buletin. Această decizie a venit după ce, au observat că un număr mare de român aleg să pune mai multe nume copiiilor, cel mai probabil, din dorința rudelor apropiate.

MAI: Cel mai lung nume are nouă prenume 

Autoritățile spun că cel mai lung nume are nici mai mult nici mai puțin de nouă cuvinte 

„Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice", au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

Astfel, „tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte”, a precizat sursa citată, potrivit News.ro.  

Astfel, dacă urmează să vină pe lume un copil în familia ta și aveai de gând să-i pui mai multe nume, trebuie să te gândești mai cu atenție și să faci o alegere.