Lansări muzicale

Loredana Groza, reacție la adresa celor care o critică pentru melodia lansată cu maneliști celebri

Loredana Groza
Loredana Groza [Sursa foto: Captură YouTube]
Loredana Groza a făcut noi declarații despre melodia cântată alături de maneliști. Cum le-a răspuns artista celor care o critică?

Loredana Groza a lansat o piesă de senzație alături de Jean de la Craiova, Jador, Florin Salam, Vali Vijelie, Costi Ioniță și alte nume cunoscute în industria muzicală. În doar două zile de la apariție, piesa a strâns aproximativ 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube. În prezent, hitul „Fericire” a strâns peste 5 milioane de vizualizări, Deși producția muzicală a prins foarte bine la public și este numărul 1 în trendingul de pe platforma Youtube, Loredana Groza nu a scăpat de reacțiile negative din partea fanilor.

Majoritatea au taxat-o pe vedetă, spunând că nu trebuia să cânte această piesă.
Loredana Groza, criticată pentru piesa lansată cu maneliștii
Loredana Groza, criticată pentru piesa lansată cu maneliștii[Sursa foto: Captură YouTube]

Loredana Groza, criticată pentru piesa „Fericire”

Sătulă de criticile din mediul online, Loredana Groza a răbufnit. Invitată în cadrul unei emisiuni de televiziune, artista a ținut să lămurească cum stau lucrurile, spunând că marea problemă a celor care o critică pentru piesa „Fericire” este rasismul față de artiștii cu care a ales să colaboreze.

Totodată, Loredana Groza le-a spus telespectatorilor că ea de foarte mult timp cântă astfel de piese care de fapt nu sunt manele, ci este un alt gen, iar fanii artistei nu s-au obișnuit. Potrivit spuselor sale, vedeta l-a numit „happy-tone”. 
Loredana Groza
Loredana Groza[Sursa foto: Captură YouTube]

„În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre. E un moment istoric în muzică românească și pentru mine, de ce nu.(...) Când e ceva care iese din tipare, care poate șoca anumite spirite puritane, sau care cred că muzică pe care o ascultă ei e superioară, nu am cum să mă supăr. 

Aici e o problema și de rasism. Sunt convinsă. E o mare parte a problemei. Unii nu pot să înghită lucrul asta. Dar foate mulți nu au de unde să știe că eu de foarte mult timp fac asta.

E un nou gen, de fapt. Nu este manea. Și dacă ascultați ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy-tone. Noul gen, noul trend.

Noi l-am inventat. Noi vrem să facem ceva nou întotdeauna, nu o manea. Tot timpul trebuie să faci ceva nou, să mergi pe anumite șabloane din muzică, dar să vii cu o schimbare.  Ei n-au știut că o să fiu pe acest cântec. La filmare au aflat. În afară de Florin Salam care știa, ceilalți n-au știut. A fost foarte mare veselie la filmări. Sunt niște gentlemani, niște oameni dichisiți care au venit aranjați. Așa sunt toți lăutarii, care sunt priviți de multă lume că și cum sunt veniți dintr-o subcultură.(...) Nu regret deloc că am făcut videoclipul",  a declarat Loredana Groza.