Stiri mondene

Lidia Buble, acuzată de dare de mită! Ce pedeapsă riscă artista, după ce a fost trimisă în judecată?!: „Vorbim de infracțiune!Trebuie să suporte aceleași consecințe în mod egal”

Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită
Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită [Sursa foto: Facebook]
Giugiu Saltelechi, vicepreședinte Sindicat Europol, a mărturisit ce pedeapsă riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru date de mită.

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Vicepreședinte Sindicat Europol, a mărturisit pentru Antena Stars ce pedeapsă ar putea primi artista pentru infracțiunea de luare de mită.

Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită
Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită[Sursa foto: Facebook]

Conform spuselor sale, vedeta riscă o pedeapsă a închisorii de la 2 până la 7 ani.

Din fericire, există posibilitatea ca Lidia Buble să beneficieze și de închisoare cu suspendare. Mai mult, Giugiu Saltelechi a ținut să precizeze faptul că, atât persoanele care dau mită, dar și cele care primesc, ar trebui să aibă parte de aceleași consecințe. 

Citeste si: Lidia Buble, motivul pentru care a lipsit de pe Instagram. Nu i-a fost spart contul, ci a vrut o detoxifiere de la social media

„Vorbim de infracțiunea de dare de mită, iar în acest context persoana implicată riscă o pedeapsă a închisorii de la 2 până la 7 ani, cuantum maxim. Bineînțeles că pot fi până la urmă niște circumstanțe atenunate, în funcție de ce rezultă în cadrul judecății, și ar putea să beneficieze inclusiv de o peseapsă a închisorii cu suspendare, însă legal ne raportăm la atfel de condiții, atât cei ce au primit mită, cât și cei care au oferit mită, ar trebui să suporte aceleași consecințe în mod egal”, a mărturisit Giugiu Saltelechi, vicepreședine Sindicat Europol. 

Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită
Ce riscă Lidia Buble, după ce a fost trimisă în judecată pentru dare de mită[Sursa foto: Facebook]

Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită

Reamintim că faptele s-au petrecut în februarie 2021, în toiul nopții, când erau restricții de circulație. Lidia Buble a fost oprită în București de cei doi polițiști, care au constatat că vedeta nu avea declarație pe proprie răspundere. Pentru a nu fi amendată și pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, polișțiștii i-au cerut mită, iar cântăreața le-ar fi dat 900 de lei. 

Citeste si: Lidia Buble și Razvan Simion, fără resentimente după despărțire. Ce declarație i-a făcut artista în direct: „Mereu ești foarte implicat”

„Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ", arată anchetatorii.