Stiri mondene

Justin Bieber si-a vandut drepturile de autor pe 200 de milioane de dolari. Motivul pentru care a luat aceasta decizie

justin bieber
Justin Bieber si-a vandut drepturile de autor pe 200 de milioane de dolari [Sursa foto: Instagram]
Motivul uluitor pentru care Justin Bieber și-a vândut drepturile muzicale!

Justin Bieber i-a vândut companiei Hipgnosis drepturile asupra catalogului său muzical pentru suma de 200 de milioane de dolari, devenind cel mai recent artist şi cel mai tânăr care și-a vândut drepturile asociate catalogului său muzical. Celebrul cântăreț s-a alăturat astfel unei liste lungi de artiști cu inițiative similare în ultimii ani, printre care se numără nume precum Bob Dylan şi Bruce Springsteen.

Citește și: Justin Bieber, apariție șocantă pe stradă: „Arată de parcă ar fi canapeaua bunicii mele!”

Hipgnosis nu a dezvăluit public termenii acordului, dar o sursă apropiată a declarat pentru AFP că acesta valorează aproximativ 200 de milioane de dolari. Hipgnosis, o companie britanică specializată în administrarea fondurilor muzicale, iar alături de ei mai lucrează artiști precum: Shakira, Justin Timberlake, Leonard Cohen și Red Hot Chili Peppers.

justin bieber
Motivul pentru care Justin Bieber si-a vandut drepturile de autor pe 200 de milioane de dolari[Sursa foto: Captura Video]

Hipgnosis va primi o plată de fiecare dată când o melodie a lui Justin este redată în public.

Compania, o afacere de 1 miliard de dolari între gigantul financiar Blackstone și britanicul Hipgnosis Song Management, a achiziționat drepturile de autor de publicare ale lui Bieber asupra catalogului său de 290 de cântece. Aceasta include toată muzica sa lansată înainte de 31 decembrie 2021, dar și partea lui de scriitor, potrivit BBC.

„Hipgnosis a achiziționat toată cota deținută de Justin Bieber în drepturile sale de editare (inclusiv cota autorului din spectacole), înregistrări master și drepturi adiacente pentru întregul său catalog", este anunțul făcut de companie, dar care nu a precizat suma tranzacției.

justin bieber
Justin Bieber [Sursa foto: Captura Video]

Motivul pentru care Justin Bieber și-a vândut catalogul său muzical

Odată vândute, melodiile lui Justin Bieber  urmează o tendință bine instalată în industria de profil, iar drepturile aferente cântecelor lansate de artiști în viață sau decedați, dar considerate atemporale, devin active deosebit de valoroase.

Anunțul că Justin Bieber și-a vândut catalogul său muzical a venit după ce, în anul 2022, starea de sănătate a artistului a fost una complicată. Cântărețul în vârstă de 28 de ani a intrat într-o pauză de la turnee după ce a dezvăluit că a fost diagnosticat cu Sindromul Ramsay Hunt, o complicație rară a zona zoster care i-a cauzat paralizie facială parțială.