Stiri

Jeff Bezos se va retrage de la șefia Amazon. Cine îi va lua locul

Jeff Bezoz
Jeff Bezoz [Sursa foto: The Guardian]
Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat printr-un comunicat de presă că se va retrage din funcția de CEO a companiei în trimestrul al III-lea al anului.

Amazon a fost fondată în 1995 de Jeff Bezos și de-a lungul acestei perioade, ceea ce a fost un mic magazin de cărți s-a transformat într-o companie globală care i-a adus lui Bezos 1,7 trilioane de dolari. În acest moment Fejj Bezos este unul dintre cei mai bogați oameni ai plantei, dar nu mai are timp și de pasiunile sale, așa cum a declarat chiar el.

„Să fii CEO-ul Amazon este o responsabilitate mare și care ocupă foarte mult timp.

Când ai o astfel de responsabilitate e greu să te concentrezi pe altceva. Ca președinte executiv voi rămâne implicat în inițiativele Amazon și voi avea și timpul și energia pentru a mă concentra și pe alte proiecte și pasiuni”, a transmis Bezos într-o scrisoare către angajații Amazon, potrivit Digi 24.

Andy Jassy
Andy Jassy[Sursa foto: Business-Insider ]

Succesorul său, Andy Jassy, lucrează la Amazon din 1997 și conduce în prezent Amazon Web Services, o ramură a companiei. După ce va părăsi scaunul de CEO, Bezos va deveni președinte executiv al companiei.

„Sunt încântat să anunţ că în trimestrul trei voi deveni preşedintele executiv al consiliului de administraţie al Amazon şi Andy Jassy va deveni CEO”, a spus Bezos într-o scrisoare adresată angajaţilor.

Acțiunile companiei Amazon au crescut cu aproape 70% în ultimele 12 luni

Acţiunile Amazon au crescut marţi cu aproximativ 1% după închiderea tranzacţiilor, în urma rezultatelor financiare şi informaţiilor raportate de companie.

„În rolul de preşedinte executiv, intenţionez să-mi concentrez energiile şi atenţia asupra noilor produse şi iniţiativelor timpurii. Andy este bine cunoscut în cadrul companiei şi a fost la Amazon aproape atât timp cât am fost şi eu. Va fi un lider remarcabil şi are încrederea mea deplină”, a mai declarat CEO-ul Amazon.

Ştirea a venit odată cu publicarea, pentru prima oară, a unor venituri trimestriale de 100 de miliarde de dolari.

AWS arealizat o creştere a veniturilor de 28% în trimestrul patru. Aproximativ 52% din venitul operaţional Amazon a fost atribuit AWS, până în octombrie 2020.