Stiri mondene

Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici! Ce spun americanii despre legenda înotului: „E un talent autentic”

Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici
Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici [Sursa foto: Facebook]
David Popovici a uimit întreaga lume cu performanțele la înot. Iată ce spun americanii despre Campionul Mondial al României.

David Popovici a uimit lumea sportului prin progresele fantastice din ultimele luni, fiind din ce în ce mai cunoscut pe teritoriu străin. Înotătorul a reușit să devină campion mondial și european la 100 și 200 de metri liber. În cadrul unei emisiuni americane, Campionul Mondial al României a ajuns subiect de discuție. Înotătorul legitimat la CS Dinamo a fost comparat cu unii dintre cei mai mari sportivi din lume.  

Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici
Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: David Popovici, primele declarații după ce a devenit campion european: „Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie”

David Popovici a avut o vară senzațională, iar ceea ce m-a impresionat cel mai mult e vârsta lui. E doar un puști care concurează la cel mai înalt nivel deja! E un talent autentic. Dar hai să așteptăm puțin înainte de a-l încorona cu titlul de cel mai bun. Are un drum lung de parcurs până acolo! Dar, da, a avut o vară senzațională, încununată cu recordul mondial, la 100 de metri liber.  Are o constituție fizică perfectă, e longilin, dar și incredibil de puternic, deși e atât de tânăr! Puștiul e un înotător de elită, fără îndoială! Și e posibil să asistăm la o rivalitate incredibilă, cu el, cu Caeleb Dressel și cu alți înotători de mare calitate, în următorii ani. “, a declarat americanul Rowdy Gaines.

Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici
Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici[Sursa foto: Facebook]

David Popovici, acuzat că trișează. Reacția campionului: ”Am făcut peste 100 de teste antidoping”

În urma performanțelor uluitoare pe care le-a reușit în ultimele luni, au apărut oameni care îl acuză pe înotător că se dopează. În cadrul unui podcast, Campionul Mondial al României a explicat că nu se poate pune problema de așa ceva. Înotătorul de la CS Dinamo a vorbit deschis despre testele anti-doping pe care le face regulat. 

Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici
Întreaga lume este uimită de performanțele lui David Popovici[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO: David Popovici, o nouă performanță! Sportivul a câștigat medalia de aur la 200 m liber, la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori

Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun, Bă, tu singur trișezi, ești cam prea bun. Nici nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping, teste care vin random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. ‘Sunt aici, la un podcast’. ‘Ok, te așteptăm la tine acasă să oferi o mostră de sânge și una de urină’. Și nu pot spune nu, pentru că altfel îmi iau o penalizare, care poate însemna o suspendare de câțiva ani.  Și în plus nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsii unii care să încerce să trișeze. Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping, vin și la 5 dimineața sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt, unde dorm, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste un timp și așa mai departe. ”, a declarat David Popovici în cadrul unui podcast.