Stiri

Între ce ore pot circula românii în afara locuinței de Paștele Catolic și de cel Ortodox. Anunțul autorităților

Între ce ore pot circula românii în afara locuinței de Paștele Catolic și de cel Ortodox. Anunțul autorităților
Autorităţile au anunţat între ce ore pot circula românii în afara locuinţei de Paştele Catolic şi cel Ortodox

 Guvernul a aprobat noi restricţii pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Românii care locuiesc în localităţi cu o incidenţă mai mare de 7,5 la mia de locuitori au permis accesul pe stradă doar până în ora 20:00, în fiecare zi a săptămânii. Dacă rata de incidenţă este între 4 şi 7,5, atunci această măsură se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În aceste trei zile, magazinele se vor închide de la ora 18:00, dacă incidenţa este cuprinsă între 4 şi 7,5, iar dacă pragul de 7,5 va fi depăşit, atunci măsura va fi aplicată în toate zilele săptămânii.

După ce s-au decis aceste reguli, credincioşii se întreabă acum între ce ore pot circula în afara locuinţei, atât de Paştele Catolic, cât şi de cel Ortodox.

Autorităţile fac o excepţie de la reguli de Paştele Catolic şi cel Ortodox, iar românii pot merge la biserică

 Paştele Catolic se va sărbători în acest an în noaptea dintre 3 şi 4 aprilie, iar Raed Arafat a declarat că credincioşii vor putea merge la slujbă. Regulile noi impuse de Guvern nu se vor mai aplica de Paştele catolicilor, aceştia primind permisiunea să circule între orele 20:00 şi 02:00. "Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20:00 până la 02:00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase ocazionate cu sărbătorirea Paştelui catolic", a declarat Arafat. De aemenea, şi pentru Pesah va fi permisă circulaţia până la ora 22:00.

Între ce ore pot circula românii în afara locuinței de Paștele Catolic și de cel Ortodox. Anunțul autorităților
Raed Arafat

 În schimb, pentru Paştele Ortodox, care va avea loc în noaptea de 1 spre 2 mai, nu s-a luat încă o decizie oficială, dar Raed Arafat a menţionat că românii vor putea merge la slujba de Înviere. Nu s-a adoptat încă nicio hotărâre, pentru că regulile noi sunt valabile până pe 14 aprilie, iar reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern.