Stiri

Incredibil, dar adevărat! O campioană olimpică din Japonia va primi o nouă medalie după ce primarul a mușcat-o pe prima

O campioană olimpică din Japonia va primi o nouă medalie după ce primarul a mușcat-o pe prima
O campioană olimpică din Japonia va primi o nouă medalie după ce primarul a mușcat-o pe prima [Sursa foto: Ziare.com]
Medalia de aur a unei campioane la softball din Japonia trebuie înlocuită după ce a fost mușcată de primarul care dorea o fotografie cu ea.

Jucătoarea de softball Miu Goto nu a apucat să se bucure prea mult timp de mesalia de aur primită în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Invitată în cadrul unei ceremonii la care a luat parte și primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, jucătoarea a asistat la un moment stânjenitor. Medalia sa de aur a fost mușcată în timp ce primarul voia să facă o fotografie cu ea.

În ciuda restricțiilor pentru cocornavirus, primarul șia pus masca sub bărbie și a mușcat cu nonșalanță din medalia de aur a campioanei sub privirile nedumerite ale tuturor celor prezenți.

Imaginea cu primarul a devenit virală în mediul online și internauții s-au scandalizat și s-au strâns peste 7.000 de plângeri pe adresa primăriei. Pentru a-și luat revanșa, primarul a promis că îi va înlocui medalia campioanei și și-a cerut iertare pentru că a “murdărit simbolul multor ani de muncă grea”.

„Sper că se fac aranjamente conform dorinţelor domnişoarei Goto”, a mai declarat Kawamura.

Echipa de softball a Japoniei a câştigat aurul olimpic la Tokyo învingând în finală SUA. Medalia de bronz i-a revenit Canadei, care s-a impus în finala mică în faţa Mexicului.