Stiri

Imagini copleșitoare! România apare în scenografia emoționantă a lui Trabzonspor după cutremurele devastatoare din Turcia: ”Mulțumiri și pentru România” - VIDEO

Imagini copleșitoare! România apare în scenografia emoționantă a lui Trabzonspor după cutremurele devastatoare din Turcia: ”Mulțumiri și pentru România” - VIDEO
Fanii lui Trabzonspor, scenografie emoționantă după cutremurele din Turcia. România nu a fost uitată pentru ajutorul acordat.

Suporterii lui Trabzonspor au pregătit un moment de-a dreptul emoționant la duelul cu FC Basel din play-off-ul pentru optimile de finală din Conference League (1-0). Turcii au realizat o scenografie 3D în strânsă legătură cu evenimentele tragice care au lovit țara. Fanii au afișat o scenografie care înfățișează momentul în care un copil este salvat de sub dărămături de un pompier. Pe lângă steagul Turciei, pe casca pompierului sunt afișate mai multe drapele ale țărilor care și-au arătat sprijinul în această perioadă, inclusiv România.

Trabzonspor
Trabzonspor[Sursa foto: Twitter]

Trabzonspor, prima echipă din Turcia care evoluează după seismele distructive de pe 6 februarie

De asemenea, pe o banderolă de pe brațul pompierului apare mesajul  "Thank You"  (n.r- Mulțumim). Fotbaliștii au ieșit pe gazon cu tricouri prin care-și arătau solidaritatea și suportul pentru zonele cele mai afectate de seisme. Trabzonspor a decis ca banii din biletele vândute pentru  acest meci să fie donați pentru ajutarea celor afectați de seism.

Și Bayern Munchen a anunțat joi că va dona 107.000 euro pentru victimele cutremurului. 

Citește și: Eda Ece a stârnit frenezie în rândul fanilor după apariția la teledonul "Turkey, one heart!" A fost singura actriță care a avut curajul să facă asemenea gest

"Fanii lui Trabzonspor afișează o scenografie prin care își arată recunoștința față de țările care au trimis echipe de căutare și salvare în urma cutremurelor devastatoare din Turcia",  se arată pe agenția Getty Images.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BT Sport (@btsport)

Ce fel de ajutoare trimite România pentru Turcia și Siria

Amintim că un tren cu ajutoare pentru cei rămași fără adăpost în Turcia a plecat, sâmbătă seară, din București. Este vorba despre corturi, pături și saci de dormit din rezervele europene aflate pe teritoriul României, potrivit știrile protv. Țara noastră a asigurat transportul. Ajutoarele pentru populația din Turcia grav afectată de cutremur au fost încărcate în vagoane, în gara București Vest, de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cutremurele din Turcia
Cutremurele din Turcia[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: ”Mi-e frică să mai răspund și la telefon!” Momente grele pentru Gazi Demirel. Artistul și-a pierdut 12 rude în urma cutremurului din Turcia

Bunurile care provin din stocurile Uniunii Europene vor ajunge depozitele Agenției de salvare din Turcia, de unde vor fi distribuite sinistraților. 2.000 de corturi, pături, saci de dormit și alte materiale care pot ajuta victimele curtemurului din Turcia să treacă peste iarnă au fost încărcate sâmbătă seară în peste 20 de vagoane.