Stiri

Hackerii care au furat criptomonede de peste 600 de milioane de dolari au înapoiat monedele digitale

 Hackerii care au furat criptomonede de peste 600 de milioane de dolari au înapoiat monedele digitale
Hackerii care marți au exploatat o vulnerabilitate și au furat mii de criptomonede și mai multe informații, au înapoiat mare parte din sumă.

Poly Network a confirmat pe Twitter, joi, că aproape toate criptomonedele care au fost furate au fost înapoiate de hackeri. Au fost înapoiate criptomonede Ether în valoare de 268 de milioane de dolari, iar în ultimele 24 de ore au fost returnate companiei criptomonede în valoare de încă 342 de milioane de dolari. Însă hackerii tot deţin o parte dintre monedele digitale.

„Hackerii încă dețin criptomonede Tether în valoare de 33,4 milioane de dolari, pentru că ele au fost blocate de emițător", a declarat Tom Robinson, co-fondator al Elliptic, o companie de analiză a datelor din blockchain.

Acesta a mai spus că hackerii încă dețin alte criptomonede în valoare de câteva mii de dolari, însă nu se știe dacă ele fac parte din titlurile digitale furate sau donații cerute joi de hackeri, pentru a-i răsplăti pe oamenii care au pierdut bani după atacul lor. Totodată, lipsesc încă 13,37 Ether (40.000 de dolari), criptomonede primite de o femeie care i-a avertizat pe hackerii că Tether și-a blocat titlurile. 

Poly Network s-a oferit să răscumpere criptomonedele furate contra sumei de 500.000 de dolari 

Hackerul susține că Poly Network s-a oferit să răscumpere criptomonedele furate contra sumei de 500.000 de dolari, promițând și că nu va face plângere penală. Un astfel de comportament este considerat îngrijorător de către experții în securitate cibernetică. Gruparea de hackeri a refuzat oferta companiei., informează Digi 24