Lansări muzicale

Google Pay s-a lansat astăzi în România

Google Pay
Google Pay
De astăzi, Google Pay este disponibil, oficial, și în România.

Google Pay este un serviciu de plăți cu mobilul, dar și de gestiune a cardurilor bancare, pus la dispoziție de către Google. Acest serviciu ar fi trebuit să fie disponibil mult mai devreme în România, la nivel internațional debutând în august 2018.

Acest serviciu îți permite să faci plăți telefonul, ceasul său brăţări inteligente via NFC, iar cardurile acceptate sunt cele de Banca Transilvania, Unicredit și chiar Revolut.

Citeste si: Ce preț va avea PS5 în România, nouă consolă de la Sony

Câțiva utilizatori care dețin carduri la Banca Transilvania au confirmat încă de acum o săptămână că se putea folosi Google Pay.

Google Pay este inspirat din Android Pay şi Google Wallet, care au fost unificate într-o singură soluţie. Are şi funcţionalitate Autofill şi oferă plăti online, plăți NFC, stocarea de carduri virtuale într-un portofel digital şi permite şi autentificarea pe bază de amprentă şi plăcile cu amprentă, cod, deblocare facială.

Cardurile se pot adăuga făcându-le o fotografie sau introducând manual datele lor.

Ce poți face cu ajutorul aplicației Google Pay

Cei care vor să folosească Google Pay, nu trebuie decât să își înroleze cardurile în aplicație și ulterior vor putea face următoarele:

achiziții în magazine cu ajutorul smartphone-ului
achiziții de produse în aplicație și pe site-uri
completarea formularelor automate în Chrome
achiziționarea de produse Google