Stiri

Google Maps ia măsuri şi dezactivează temporar serviciile de localizare din Ucraina

Google Maps ia măsuri şi dezactivează temporar serviciile de localizare din Ucraina
Google Maps ia măsuri şi dezactivează temporar serviciile de localizare din Ucraina [Sursa foto: Facebook]
Gigantul Google ia măsuri în contextul războiului izbucnit în Ucraina. Serviciul de localizare nu va mai fi disponibil în Ucraina.

Google Maps a dezactivat informaţiile despre trafic în Ucraina, în urma consultărilor cu autorităţile locale, transmite News.ro, potrivit G4Media.

După ce Facebook, Twitter și Youtube au adus modificări, și Google Maps este pus în situația să aducă modificări speciale în situația cu Ucraina. Împreună cu autoritățile locale s-a luat hotărârea ca Google Maps să nu mai afişeze informaţiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina. 

Citeste si: Imagini pline de emoție: O mamă care plânge și își ia rămas bun de la copilul ei care va lupta contra rușilor

Site-urile care transmit știri false despre războiul din Ucraina vor fi închise! Rusia Today nu va mai transmite în România 

Mai multe site-uri care transmit ştiri false despre criza din Ucraina vor fi închise de autoritățile din România.
Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Astfel, el a anunțat că mai multe siteuri, printre care ru.mdsputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.ro au fost închise sau urmează să fie închise în perioada următoare.

În plus, și postul tv Russia Today va fi oprit din transmisie.

„Începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul Guvernului, ultimul operator care furnizează servicii tv în România va opri difuzarea Russia Today în România, începând din această seară niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ. La nivel european au fost anunţate deja măsuri de blocare a redifuzării atât a conţinutului Russia Today şi a Sputnik”, a precizat Dan Cărbunaru.