Stiri mondene

Gică Hagi împlinește 56 de ani! Mesajul Ministrului Sporturilor: „Este întruchiparea fotbalului românesc”

Gică Hagi împlinește 56 de ani
Regele fotbalului românesc împlinește astăzi frumoasa vârstă de 56 de ani, iar ministrul Sporturilor i-a adresat un mesaj cu această ocazie specială.

Gică Hagi a fost denumit de fanii lui Galatasaray „Comandante”, iar românii l-au numit „Regele” fotbalului, fiind considerat un erou, un exemplu și un etalon al perfecțiunii, în fotbal. A făcut fericiți milioane de fani datorită performanțelor sportive de la naționala României, dar și de la echipele de club. Meciurile memorabile reușite de naționala condusă de Hagi la CM 1994, CM 1998 și EURO 2000 i-au scos pe fanii „tricolorilor” pe străzi.

Gică Hagi împlinește 56 de ani

Gică Hagi a fost desemnat antrenorul anului 2017 în ancheta Gazetei Sporturilor, fiind fondatorul Academiei Hagi și implicit a echipei de fotbal „Viitorul”.

Ministrul Sporturilor: Gheorghe Hagi cel care a așezat România pe prima pagină a fotbalului mondial 

Într-un mesaj adresat de ziua marelui campion, Ministrul Sportului spune despre Gică Hagi că pentru unii reprezintă „însăși România”. 

Gică Hagi împlinește 56 de ani

„Aniversăm astăzi ziua de naștere a celui mai mare fotbalist român din toate timpurile: Gheorghe Hagi. Nu este doar cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport în țara noastră, ci și cel care a așezat România pe prima pagină a fotbalului mondial, atât ca performanță sportivă, cât și ca pepinieră de talente. Este numit <Regele>, a fost numit și <Maradona Carpaților>, fiind o adevărată legendă la noi, dar și în lumea sportului internațional. A marcat 35 de goluri în 125 de meciuri pentru România, devenind golgheterul principal al țării. În 2004, Pelé și FIFA l-au numit pe Hagi unul dintre cei mai mari 125 de fotbaliști în viață din lume. Pentru foarte mulți, Gheorghe Hagi este întruchiparea fotbalului românesc, iar pentru alții este România însăși. În cei 17 ani dăruiți sportului românesc, a adus bucurie, a insuflat mândrie românilor, mai ales în vremuri sumbre, a creat o imagine națională care ne face cinste tuturor, a contribuit cu muncă, talent și performanță la prestigiul și recunoașterea țării sale. Aceasta este imaginea unui erou național. La mulți ani, Gheorghe Hagi!”, au scris reprezentanții Ministerului Sporturilor într-o postare pe Facebook.