Stiri

Franciza „Fast and Furious” se va termina după cel de-al 11-lea film

Fast and Furious
Franciza „Fast and Furious” anunță că seria filmelor se va încheia după al 11-lea film, potrivit site-ul revistei americane Variety.

Justin Lon, cineastul care a regizat al treilea, al patrulea, al cincilea, al şaselea şi al nouălea film din serie, va reveni pentru a regiza ultimele două pelicule- a 10-a şi a 11-a- care vor închide franciza cinematografică „Fast and Furious”.

Anul viitor, fanii celebrei serii de filme se pot bucura de „Fast and Furious 9”, a cărui lansare a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Cel mai de succes film al francizei a fost „Furious 7”, lansat în 2015, care a avut încasări de 1,16 miliarde de dolari la nivel mondial.

Franciza Fast & Furious va lansa mai multe producții spin-off

Fanii nu trebuie să fie triști că se încheie seria filmelor din această franciză pentru că vor fi mai multe producţii spin-off care vor avea la bază personaje din „Furios şi iute”. Aceste producții se află în prezent în diverse etape de dezvoltare pe agenda de lucru a studioului Universal.

Primul film de acest tip, „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, cu Dwayne Johnson şi Jason Statham în rolurile principale, a avut premiera în 2019 şi a generat încasări de 759 de milioane de dolari la nivel mondial.

Franciza „Fast & Furious” a debutat în 2001 cu un film în care regretatul actor Paul Walker interpreta rolul unui poliţist sub acoperire care se infiltrează în familia de infractori a personajului jucat de Vin Diesel. După surprinzătorul succes al acelei pelicule, filmele din seria „Fast and Furious” au mizat pe unele dintre cele mai diverse distribuţii de la Hollywood din punct de vedere rasial şi etnic, iar franciza în sine a generat încasări totale de aproape 5,9 miliarde de dolari la nivel mondial.