Stiri

Facebook şi Instagram ar putea fi închise anul acesta! Anunţul făcut de Meta

Facebook şi Instagram ar putea fi închise anul acesta! Anunţul făcut de Meta
Facebook şi Instagram ar putea fi închise anul acesta! Anunţul făcut de Meta [Sursa foto: Facebook]
Meta ia în considerare închiderea Facebook şi Instagram dacă nu vor reuşi să proceseze datele europenilor pe serverele din America.

Facebook şi Instagram riscă să fie închise în toată Europa dacă nu are opțiunea de a transfera, stoca și procesa date de la utilizatorii săi europeni pe servere din SUA. Avertiyarea a fost făcută de către Mark Zuckerberg în Raportul său Anual, scrie City A.M. potrivit Mediafax

Citeste si: Utilizatorii de Instagram vor avea nevoie de selfie-uri video pentru verificarea identității

Ce probleme are Meta și de ce ar putea fi închise rețelele de socializare în Europa?! 

Problema pe care o întâmpină compania Meta, cea care deține Facebook și Instagram, este reprezentată de transferurile transatlantice de date, reglementate prin așa-numitul Privacy Shield și alte modele de acorduri pe care Meta le folosește pentru a stoca datele de la utilizatorii europeni pe serverele americane. Acordurile actuale care permit transferurile de date sunt în prezent supuse unui control foarte riguros la nivelul UE.

Facebook şi Instagram ar putea fi închise anul acesta! Anunţul făcut de Meta
Facebook şi Instagram ar putea fi închise anul acesta! Anunţul făcut de Meta[Sursa foto: Facebook]

Compania avertizează în raportul anual că dacă nu se se adoptă un nou cadru legal, „probabil” nu va mai putea să ofere produsele și serviciile sale, inclusiv Facebook și Instagram, în Uniunea Europeană. Compania a folosit baza Privacy Shield, dar tratatul a fost anulat de Curtea Europeană de Justiție în iulie 2020, din cauza încălcării protecției datelor. De atunci, Uniunea Europează și America au subliniat că lucrează la o versiune nouă sau actualizată a tratatului.

Informația aceasta a fost confirmată și de John Nolan, liderul în domeniul media tehnologic și al comunicațiilor publicitare din Meta.