Lansări muzicale

Facebook lucrează la un smartwatch. Când ar putea fi lansat pe piață

Facebook lucrează la un smartwatch. Când ar putea fi lansat pe piață
Facebook lucrează la un smartwatch care i-ar putea oferi utilizatorului acees direct la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor.

Surse anonime citate de publicația The Verge susțin că cel mai nou proiect în materie de hardware al Facebook este un ces inteligent care ar putea fi scos pe piață anul următor.

Smartwatch-ul Facebook va avea un set similar de facilităţi cu produsele actuale, urmând să ofere funcţii de sănătate şi fitness. Acesta va dispune de facilităţi de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal şi Oculus.

La baza viitorului smartwatch va sta un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source şi poate fi modificat de oricine. Însă, nu se ştie dacă acest sistem de operare va fi Wear OS, al celor de la Google, sau o altă variantă. 

Facebook nu are un sistem de operare propriu, însă sursele citate susţin că gigantul american lucrează la unul. Astfel, există şi varianta ca Facebook să folosească un sistem de operare propriu, bazat pe versiunea open-source de Android.