Stiri

Facebook implementează un sistem de rugăciuni online

Facebook implementează un sistem de rugăciuni online
Facebook implementează un sistem de rugăciuni online [Sursa foto: Captură YouTube]
Facebook implementează un sistem prin care utilizatorii pot forma grupuri de rugăciune. Avem mai multe detalii în articol.

Facebook implemntează un sistem prin care credincioșii se pot ruga în grup, în Statele Unite ale Americii. Acest demers al oficialilor Facebook face parte din eforturile lor de a mări baza de utilizatori din comunitățile religioase, considerând că enoriașii sunt o cumunitate importantă pentru a crește rețeaua socială. 

Șefa echipei care s-a ocupat de acest sistem a declarat că a creat asta după ce, în timpul pandemiei de coronavirus, a observat o creșetere a cererii de rugăciuni. 

Încercările de lărgire accentuare a prezenței rugăciunilor pe Facebook au culminat cu primul summit virtual de credință cu lideri religioși, luna trecută. În timpul evenimentului live, difuzat prin Facebook Live, liderii religioși au comunicat cu comunitățile religioase în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare. 

În pandemie s-a înregistrat o creștere a numărului de utilizatori Facebook credincioşi 

COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, a vorbit inclusiv despre un viitor în care liderii religioși să își țină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată, informează Digi 24.

Într-un astfel de grup destinat rugăciunilor, o femeie s-a folosit de instrument pentru a le cere internauților să se roage pentru mătușa ei care este bolnavă de coronavirus. Cei care făceau asta aveau posibilitata să apese pe butonul „m-am rugat”. De altfel, internauții pot cere să fie notificați pentru a nu uita să se roage. 

„Una dintre cele mai mari comunități care folosește produse Facebook sunt oamenii credincioși. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creștere masivă în categoria de spiritualitate”, a declarat Nona Jones, șefa echipei.