Stiri

Facebook a blocat accesul la ştiri pe platforma din Australia

Google a blocat accesul la ştiri pe platformă în Australia
Google a blocat accesul la ştiri pe platformă în Australia
Facebook a blocat accesul la știri pe platforma din Australia ca răspuns al unui proiect de lege.

Compania Facebook a blocat joi toate paginile de Facebook din Australia care conțineau știri, dar și câteva pagini ale Guvernului. Această măsură este un răspuns al unui proiect de lege prin care se anunță că giganţii tehnologici trebuie să plătească pentru conţinutul informativ.

Guvernul australian a criticat această acțiune și spune că demonstrează o „imensa putere de piaţă a acestor giganţi digitali”. Aproximativ 17 milioane de australieni folosesc lunar reţeaua de socializare, iar Josh Frydenberg declară că blocarea accesului la informații are un impact uriaș asupra comunității.

El a spus că guvernul este hotărât să adopte legea. „Cred că acţiunile lor (Facebook, n.r.) de azi sunt inutile şi greşite”, a spus Frydenberg.

Pe de altă parte, Google și Facebook s-au opus acestei legi pentru că nu reflectă modul de funcționare a internetului și sancționează platformele lor. Spre deosebire de Facebook, Google a semnat recent acorduri de plată cu trei entităţi media majore din Australia.

Când se accesează o postare, utilizatorii văd diferite tipuri de erori- unii cu note de bază, alții cu explicatori, informează Social Media Today

Google a blocat accesul la ştiri pe platformă în Australia
Google a blocat accesul la ştiri pe platformă în Australia[Sursa foto: Social Media Today]

Legea caută „să sancţioneze Facebook pentru conţinut pe care nu l-a luat sau nu l-a cerut”, a spus managerul regional William Easton.

Facebook a adăugat că a ajutat publisherii australieni să câştige circa 407 milioane de dolari australieni anul trecut prin referinţe, dar pentru sine, „câştigul platformei din ştiri este minim”.