Stiri

Evaluare Națională 2022: Ce subiecte au primit elevii

Evaluare Națională 2022
Evaluare Națională 2022
Evaluare Națională 2022: Elevii de clasa a VIII-a au dat astăzi prima probă de la Evaluare Națională 2022, cea la Limba și Literatura Română.

După proba la Limba și Literatura Română, joi, 16 iunie, urmează cea la matematică, iar vineri, pe 17 iunie, cea de Limbă maternă.

La proba de Limba română de la Evaluarea națională 2022 elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu mai multe cerințe. La primul subiect, elevii au primit fragmente din "Toate pânzele sus!" de Radu Tudoran și din "Frânturi din viaţa lui Delavrancea" de Cella Delavrancea.

Evaluare Națională 2022
Evaluare Națională 2022

La subiectul al doilea, de la Evaluarea națională 2022 copii avut de redactat un text narativ, de maximum 150 de cuvinte, în care să prezinte cea mai frumoasă întâmplare din vacanță. Textul trebuia să includă o secvență descriptivă și o secvență dialogată, de minimum patru replici.

Evaluare Națională 2022
Evaluare Națională 2022

Citeste si: Calendar BAC 2022: Când încep înscrierile şi examenele pentru clasa a 12-a?

Barem de corectare Evaluare Națională 2022 

Subiectele de la Evaluarea Naţională 2022 au fost realizate în urma rezultatelor de la simulări şi au avut un grad de dificultate mai redus decât în cadrul acestora, potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La proba de la limba şi literatura română, profesorii vor evalua modul în care elevii receptează diverse tipuri de texte, cum redactează aceştia un rezumat sau un text pentru a comunica idei şi informaţii sau pentru a relata experienţe trăite sau imaginate. 

Evaluare Națională 2022
Evaluare Națională 2022

Citeste si: Gimnastica mintii la “Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, astazi, de la 17:30, la Kanal D!

De asemenea, este urmărită utilizarea corectă, adecvată şi eficientă a limbii în procesul comunicării orale şi scrise, dar şi exprimarea identităţii lingvistice şi culturale proprii în context naţional şi internaţional.

Baremul la română va fi publicat de Ministerul Educației ulterior în cursul zilei, după încheierea examenului.

A doua probă din cadrul Evaluării Naționale 2022 va fi cea la matematică, care se va susține, joi, 16 iunie. Elevii vor primi subiectele la română la Evaluare Națională 2022 la ora 09:00 și vor avea la dispozție două ore pentru rezolvarea lor.

Afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2022 se va face pe 23 iunie, când cei nemulțumiți de notele primite pot face contestații. Astfel, pe 30 iunie, după soluționarea acestora, se vor publica rezultatele finale la Evaluare Națională 2022.

Pentru examenul de Evaluare Naţională, elevii de clasa a opta au avut la dispoziţie şase teste de antrenament.