Stiri

Este oficial! Eurovision 2022 se va desfășura la Torino, în nordul Italiei: ”Am câștigat! Torino a câștigat...”

Este oficial! Eurovision 2022 se va desfășura la Torino, în nordul Italiei: ”Am câștigat! Torino a câștigat...”
Torino a fost ales ca oraș gazdă al 66-lea concurs Eurovision Song Contest, după ce a triumfat peste alte 16 orașe concurente. Avem detalii în articol!

După victoria grupului rock ”Maneskin” cu melodia "Zitti e buoni", la ediţia din acest an de la Rotterdam, Italia va găzdui anul viitor a 66-a ediţie a acestui concurs. Eurovision 2022 se va desfăşura la Torino, în nordul Italiei. Anunțul oficial a fost făcut de către primarul oraşului, Chiara Appendino! Torino va fi a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991. În total, 17 oraşe italiene, între care Roma şi Milano, şi-au propus candidatura pentru a găzdui Eurovision 2022. 

Citeste si: Eurovision 2022! Au început înscrierile pentru România, iar publicul își poate vota piesa favorită pe Facebook

"Am câştigat, Torino a câştigat! Bine ai venit la Torino, Eurovision Song Contest 2022.(...) Luni de muncă, de apeluri telefonice, de sute de documente, de mormane  de reglementări, de inspecţii, de controale, dar la final am ajuns aici: Aducem la Torino cel mai urmărit eveniment muzical”, a scris edilul, pe pagina de Facebook.

Eurovision 2022 se va desfășura la Torino, în nordul Italiei
Eurovision 2022 se va desfășura la Torino, în nordul Italiei

Conform surselor internaționale, gazdele trebuie să ofere un loc climatizat pentru a primi până la 10.000 de persoane în sala principală, precum şi un spaţiu şi instalaţii pentru decoruri şi spaţii pentru artişti, personal, public şi reprezentanţi ai presei.  

Luna viitoare, Torino se pregătește să organizeze un eveniment internațional, intitulat Masters, care va reuni opt dintre cei mai buni jucători de tenis din lume. 

Italia, reprezentantă de trupa Maneskin, este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2021

Formația italiană Maneskin a fost câștigătoarea cele de-a 65-a ediții a concursului de muzică „Eurovision”, desfășurat în Olanda, la Rotterdam, sâmbătă, 22 mai. Reprezentanții Italiei au acumulat un total de 524 de puncte. Trupa „Maneskin” formată din patru membrii, trei băieți și o fată, a impresionat cu o melodie rock foarte antrenată intitulată „Zitti e buoni”. 

Eurovision 2022 se va desfășura la Torino
Eurovision 2022 se va desfășura la Torino

„Vrem doar să spunem, întregii Europe, întregii lumi: rock 'n' roll-ul nu moare niciodată!”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin. 

De asemenea, Maneskin a câștigat cu aceeași piesă, „Zitti e Buoni”, și festivalul de muzică Sanremo 2021, care s-a desfășurat la începutul lui martie. Trupa a fost votată de peste 40% din totalul publicului. Citește continuarea aici.