Stiri

Emil Boc propune un concert experiment la Cluj, după modelul celui din Barcelona: „Să vedem dacă se pot relua festivalurile”

Emil Boc propune un concert experiment la Cluj
Emil Boc propune un concert experiment la Cluj [Sursa foto: Untold ]
Primarul orașului Cluj, Emil Boc, spune că ar dori să organizeze un concert experiment pentru a vedea dacă se pot ține festivalurile anul acesta.

În vederea ajutorării organizatorilor de festivaluri, dar și a împătimiților de concerte, primarul orașului Cluj intenționează să organizeze un concert de experiment. Emil Boc vrea să adopte această strategie după ce în Barcelona s-a organizat un astfle de concert cu 5000 de persoane. Toate persoanele care au participat la concert s-au testat înainte, iar cei care au avut boli cardiace, boli pulmonare sau cancer, nu au putut participa la concert.

Acest tip de concert experimental s-a făcut pentru ca autoritățile să-și dea seama dacă se poate relua activitatea în domeniul evenimentelor. Participanții la concert au purtat mască în timpul manifestației, mască care a fost inclusă în prețul biletului de intrare. 

Emil Boc vrea să organizeze un concert experiment asemenea celui din Barcelona 

Primarului Clujului a declarat că dacă autoritățile competente îi vor da voie, ar vrea să organizez și el un astfel de concert pentru a-și da seama dacă se poate organiza sau nu Untold anul acesta. 

Emil Boc propune un concert experiment la Cluj
Emil Boc propune un concert experiment la Cluj

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura- stadion, sală polivalentă- pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, potrivit Digi 24 .