Lansări muzicale

eJobs lansează „Salario”, primul comparator de salarii din România! Încurajează transparența veniturilor

eJobs lansează „Salario”, primul comparator de salarii din România! Încurajează transparența veniturilor
eJobs lansează „Salario”, primul comparator de salarii din România! Încurajează transparența veniturilor [Sursa foto: Facebook]
eJobs, liderul pieței de recrutare a angajaților români, continuă demersurile pentru o transparentizare a veniturilor și a lansat Salario.

Transparenţa salariilor este un subuect taboo la noi în ţară, aşa că eJobs continuă demersurile pentru ca salariul să nu mai fie secret. De la lansarea „Salario” 130.000 de români au intridus deja câștigurile nete lunare pentru a se putea orienta în piața muncii.

Care sunt județele ce cele mai mari venituri, potrivit Salario

După ce mai mulți angajați au introdus salariile nete lunare în aplicația Salario, s-a făcut și o clasificare a orașelor cu cele mai bune salarii.

Astfel, București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 de lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 de lei
Pe de altă parte, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 de lei net.

Județele cu cele mai mari venituri sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.

„În România salariile rămân în continuare un subiect fierbinte, dar și unul tabu. După un 2020 cu plafonări sau chiar scăderi salariale, e necesară din nou discuția despre venituri transparente, într-un an de revenire ca 2021, când angajările sunt din nou la nivelul pre-pandemic.

Prin Salario încercăm să încurajăm cât mai multe companii să ni se alăture în acest demers al transparenței salariale, model abordat deja cu succes de țările nordice”, a declarat Bogdan Badea, CEO-ul eJobs România, potrivit Libertatea.

Cele mai bine plătite domenii care au fost introduse în comparatorul de salarii sunt IT Software, Achiziții și IT Hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în Au pair/Baby sitting/ Curățenie, Confecții și Office/Back-office/Secretariat. Cele mai mari salarii nete lunare introduse depășesc 22.000 de lei și vizează funcții de management ca director general, manager de vânzări sau director economic

„Datele ne arată că transparența salarială aduce cu sine numai beneficii de ambele părți, și pentru angajați, și pentru angajatori. Astfel, anunțurile de recrutare care afișează salariul atrag cu 40% mai mulți candidați relevanți, deci ajută companiile să-și eficientizeze procesele de recrutare. De cealaltă parte, prin Salario vrem să venim și în întâmpinarea candidaților, care au nevoie de un astfel de instrument în momentul negocierii salariului, când își schimbă jobul sau vor să știe dacă sunt plătiți în linie cu piața”, continuă Bogdan Badea.