Stiri

Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore

 Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore
Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore [Sursa foto: PixaBay]
Parlamentul a votat legea prin care ar putea fi introdusă educația sexuală în școli.

„Educația sexuală în școli”, un subiect care a tot fost dezbăutut în ultimii ani. Având în vedere că România ocupă locuri fruntașe când e vorba de avorturi în rândul tinerelor, unii cetățeni sunt de părere că ar fi necesară o astfel de materie în școli, materie care să-i ajute pe tineri să înțeleagă mai bine care sunt riscurile unui sex neprotejat. Însă, ca în orice subiect controversat de acest tip, există și o tabără care nu a înțeles foarte bine fenomenul.

Acesta a fost si motivul pentru care legea a mai fost propusă o dată, însă a fost întoarsă în Parlament de președintele Klaus Iohannis. Astfel, deputații au admis parțial cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, scrie HOTnews.

Educație sexulă, predată ca educație sanitară

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.  Legea privind educația sexuală în școli prevede ca levii de clasa a 8-a să facă această materie doar cu acordul în scris al părinților, potrivit unui raport oferit de Camera Deputaților.

Programele ce vor putea fi predate au ca scops prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore, un flagel social în România.

Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore
Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore

Proiectul a fost adoptat cu 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri. 

În rândul deputaților, părerile sunt împărțite. Unii sunt de părere că ar trebui introdusă această materie în școli, în vreme ce, alții cred că educația sexuală poate fi făcută și acasă. 

„De prea mult timp aşteaptă acest proiect să intre în dezbatere şi să ia drumul promulgării. Este o reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis încă din august 2020.(...) Reexaminarea se referă doar la un articol care, iată, ce pasiuni naşte. Să lăsăm pasiunile astea marginale pentru că proiectul este despre drepturile copilului şi nu despre ce se învaţă la şcoală", a spus Adrian Solomon, deputat PSD, despre promulgarea acestei legi.

Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore
Educație sexuală în școli! Parlamentul a votat legea prin care elevii vor face aceste ore[Sursa foto: Facebook]

„Vorbesc în calitatea mea de părinte proaspăt.(...) În cadrul orelor de dirigenţie am avut obligaţia să pregătim copiii, părinţii pentru aşa ceva, pentru aceste activităţi neprincipiale. Să fim serioşi! Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun? Cred că vă uitaţi prea mult la o Europă care se cam schimbă. Suntem o ţară democratică, dar şi o ţară creştină. Eu nu aş dori să văd copilul meu educat mai mult decât o face părintele", a declarat Miroslav Merka, Minorități. 

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne creştem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educaţie ar trebui să aibă la bază nişte concepte sănătoase, ar trebuie să fie încurajaţi să diminueze nevoia de atracţie fizică prin promovarea sportului tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte", a spus și deputatul AUR, Alin Coleşa.