Stiri

Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat | Cel mai aglomerat weekend de la Costinești! Patru persoane și-au pierdut viața pe litoralul romanesc

Stațiunea Costinești
Stațiunea Costinești a fost cel mai aglomerat weekend din acest an. [Sursa foto: PixaBay]
Turiștii au luat cu asalt plajele de pe litoralul românesc, iar în stațiunea Costinești a fost cel mai aglomerat weekend din acest an.

Românii au profitat de mini-vacanța de Sfânta Maria și au fugit la mare. Stațiunea Costinești a fost luată cu asalt de turiști și a fost cel mai aglomerat weekend din acest an. Potrivit estimărilor celor din domeniul ospitalității, sunt în jur de 200.000 de turiști pe litoralul românesc, însă, lucrurile nu vor rămâne așa, se vor adăuga și cei care vor să vadă, marți, de Ziua Marinei, parada din Portul Tomis, dar și concertele și focurile de artificii de după.

Atracția acestui an o constituie, însă, cazinoul din Constanța, care are fațada complet refăcută.

Tragediile se țin lanț pe litoralul românesc

Mini-vacanța de Sfânta Maria și Ziua Marinei a adus agitație pe litoral, dar în rândul autorităților. O explozie a avut loc, luni, în preajma unui dig din Costinești, iar vestea că ar fi vorba de o mină marină a măturat rapid stațiunea, cam ca valurile puternice care i-au făcut pe salvamari să ridice steagul roșu, semn că scăldatul în mare este interzis.

În același timp, patru persoane au murit înecate în stațiunea Mamaia, dar turiștii din Costinești n-au fost impresionați. Chiar dacă, echipajele poliției și pompierilor stabiliseră o zonă de protecție în zona Hotelului Forum, unde a avut loc explozia și unde Forțele Navale căutau o a doua mină marină care fusese semnalată la 112, la câțiva zeci de metri depărtare, turiștii continuau să vină în pâlcuri pe plaja deja sufocată. Costinești
rămâne în topul stațiunilor preferate de românii aflați în mini-vacanță. 

 Patru persoane au murit la mare
Patru persoane și-au pierdut viața pe litoralul romanesc[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Panică în Costinești! O mină marină a explodat în zona digului. Ce spun autoritățile

Salvamarii acuză părinții de inconștiență

Salvamarii au o misiune foarte grea în aceste zile, având în vedere numărul mare al turiștilor, misiune îngreunată și mai mult de starea vremii de pe mare, unde este furtună în larg, fapt ce determină formarea curenților foarte puternici, dar și nepăsarea oamenilor care nu respectă culorile steagurilor arborate de aceștia.

„Luni, 14 august, am scos 4 oameni din apă care prezentau funcții vitale. Am scos peste 20-25 de oameni din zone în pericol de înec. Mulți stau cu saltele, cad de pe ele, merg cu fluturași, cu mingi gonflabile, cu tot felul de mijloace plutitoare și ne creează nouă probleme. Părinții stau pe șezlong, cu telefonul în mână, copilul se aruncă în valuri cu colacul. Bunicii cu nepoții, părinții cu copiii, să fie atenți. Sunt valuri foarte, foarte mari. Vântul bate foarte puternic, sunt curenții foarte puternici. Îi ia din mal. De la genunchi a luat un copil. Eu am răgușit, țip la ei, deși am electro-megafon. Nu știm ce să mai facem. Părinții sunt inconștienți. Nu generalizăm.” a declarat pentru Replica Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului.

Citește și: Temperatura apei Mării Negre în august și septembrie 2023